Pressemelding ang. Teksttelefontjenesten. 25.01.2006, 21:39

Teksttelefontjenesten er en samfunnspålagt tjeneste som Telenor forplikter å levere.
Denne tjenesten er spesielt for døve, talehemmede, døvblinde eller andre som på annen måte ikke kan benytte vanlig telefon slik at disse skal kunne kommunisere med andre, da må han/hun benytte en teksttelefon. Tjenesten ivaretar vanlige samtaler og nødsamtaler.

Teksttelefonen er i dag lokalisert i Leirvik i Sogn og Mosjøen.

Med bakgrunn i redusert etterspørsel av tjenester har Opplysningen AS besluttet en stor nedbemanning i Leirvik og en eventuell total nedleggelse av samme geografiske enhet innen utgangen av 2007.

Tekst: Tore EL&IT Forbundet Klubb Telenor Teleservice beklager sterkt at bedriften ikke har lagt distriktsmessige hensyn ved valg av geografiske enhet for fremtidig satsing.

Valget av Mosjøen som geografiske enhet er gjort med utgangspunkt i marginale økonomiske forskjeller mellom de 2 lokasjonene.

EL&IT Forbundet Klubb Telenor Teleservice er av den oppfatning at lokalsamfunnet i Leirvik i Sogn blir ekstremt hardt rammet i denne sammenheng, og klubben finner det uforståelig at Opplysningen AS ikke tar hensyn til dette når man går til det skritt å nedbemanne.

Kontaktperson:
Hjørdis Henriksen
Tfn.: 952 32 161