Info 09 -08 Noen ord før jul. 01.01.2009, 18:42

Året 2008 går mot slutten. Det startet med gjennomføringen av outsourcingen av halvparten av de ansatte i Telenor Eiendom. En svært beklagelig sak.
Det kom også to nedbemanninger i Telenor Norge strukturen. To nedbemanninger med en måneds mellomrom med dårlig begrunnelse i til dels samme miljøer er helt uakseptabelt. I tillegg avslørte den til fulle en lite konsekvent styring av Telenor Mobil AS. EN elendig personalpolitikk ble skikkelig avslørt.

På våren prøvde EDB igjen å outsource sin feltaktivitet til et selskap som er tariffiendtlig. Dette var forsøk på omkamp på en sak som ble stoppet i EDBs styre i desember 2007 og det lykkes heller ikke denne gang. Dette viser at Telenor som konsern har en nedre grense for hvordan de behandler sine ansatte.

Tekst: Tore I mai måned kom den store mediestormen rundt Telenor dette året. Da ble det avslørt at masteleverandører i Bangladesh drev med helt uakseptable produksjonsmetoder.
Telenor valgte den eneste rette måten å takle saken på. De la seg flat for kritikken og tok fatt på et større arbeid for å rette opp forholdene i alle sine aktiviteter. Denne saken har brakt Telenor mange skritt fremover i forholdet til å ta ansvar for alle sider av sin aktivitet. Dette kan bidra til bedre arbeidsforholdene for ansatte både i Telenor selskaper og leverandører til disse over hele verden.

Vi går et nyår i møte med finanskrise og dystre spådommer om økt arbeidsledighet.
EL & IT Forbundet prioriterer en utvikling av Telenor som sikrer arbeidsplasser i konsernet på lang sikt.
Men nå er det jul, med fri for de aller fleste. Benytt anledningen til å slappe av.
Det er viktig å kose seg med familie, venner og ikke minst god mat og drikke i mørketida.

EL & IT Konsernutvalget i Telenor vil ønske alle medlemmer og alle andre en riktig God Jul og et Godt Nytt År


Med vennlig hilsen
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt