Politisk streik mot pensjonssamordning 02.06.2010, 00:36

Mange ansatte i tidligere statseide og kommunale bedrifter taper på forslag til pensjonssamordning som Regjeringen har lagt fram. EL & IT klubben i Relacom arrangerer politisk streik den 3. juni mot forslaget.

- Forbundet støtter grunnlaget for den politiske markeringen. Det er helt uakseptabelt at opparbeidede pensjonsrettigheter samordnes bort! sier forbundsleder Hans Olav Felix i en kommentar til den politiske streiken.

Tekst: Tore Rett før påske la Regjeringen fram et nytt pensjonsforslag til Stortinget. Der foreslås det blant annet at det nye, livsvarige påslaget for avtalefestet pensjon (AFP) i privat sektor skal samordnes med opptjente rettigheter i Statens Pensjonskasse eller KLP. Forslaget berører alle som har slike oppsatte rettigheter og som pensjonerer seg i privat sektor etter 1. januar 2011.

Et eksempel er telemontørene i Relacom som en gang jobbet i Televerket/Telenor. Foreløpige beregninger klubben har gjort viser at den enkelte kan tape 40 000 – 50 000 kroner fra fylte 67 år og livet ut, om de velger å ta AFP som 62-åringer.

- Dette er rett og slett uakseptabelt, sier klubbleder Sissel Hallem fra EL & IT Forbundet til Nettverk.