Politisk streik mot Vikarbyrå Direktivet 13.01.2012, 16:04

POLITISK STREIK MOT VIKARBYRÅ DIREKTIVET DEN 18.01. 2012.
Ja til faste ansettelser – Nei til EUs vikarbyrådirektiv

se også:

Alle klubbene i Telenor Norge AS har vedtatt å tilslutte seg oppfordringen fra Landsstyret i EL & IT Forbundet og oppfordrer alle medlemmer i bedriften til å slutte seg den politiske streiken.

EL & IT Forbundet og flere andre forbund har bedt om at regjeringen avviser vikarbyrådirektivet fordi dette vil åpne for angrep på Arbeidsmiljølovens krav til faste ansettelser. EL & IT Forbundet anser retten til faste ansettelser som selve grunnsteinen i den norske arbeidslivsmodellen. Faste ansettelser er grunnlaget for arbeidstakernes rettigheter og avgjørende for gode lønns- og arbeidsvilkår. Uten fast jobb har den enkelte lavere status, ikke minst i forhold til å få lån til egen bolig, men også i forhold til andre rettigheter.


Tekst: Tore Streikens lengde kan variere avhengig av hvor i landet den enkelte deltar, men for å delta på hele arrangementet i Oslo må den settes til 3 timer fra klokka 13. (se vedlegg)

Medlemmer andre steder i landet bes om å sjekke ut lokale arrangementer og følg disse der hvor det er aktuelt.(se info 2.)

Der hvor det ikke er noe lokalt arrangement oppfordres medlemmene til å arrangere politisk streik fra klokka 14 til 16.

Arbeidsgiver er varslet. Medlemmene som ønsker å delta i streiken, må likevel informere nærmeste leder om at de blir borte fra arbeidsplassen i det aktuelle tidsrommet.

Deltagelse er frivillig og det er kun de som deltar som risikerer å bli trukket i lønn.

Helge Enger