EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info 04 -13 Telenor har vedtatt stor outsourcing 19.03.2014, 21:22

TELENOR HAR VEDTATT STOR OUTSOURCING AV IT ANSATTE – KODENAVNET ER FIJI.

EL & IT Forbundet i Telenor har drøftet saken i flere runder. Det startet med et prosjekt med planlagt høy kostbesparelse og høy risiko. Etter hvert som sakens reelle innhold er avdekket har det utviklet seg til et prosjekt med høy risiko og etter vår mening ingen kostbesparelse på mange år. Det kan synes som at ledelsens prestisje ble det avgjørende for utfallet i denne saken og dette beklager EL & IT Forbundet i Telenor på det sterkeste.

Det er ca 120 ansatte i Telenor Norge AS /divisjon Technology som må betale regningen gjennom tapte lønns- og avtalevilkår og en mer usikker fremtid. Kontrakten legger opp til omfattende offshoring av oppgaver til Asia.. Dette vil resultere i at under halvparten av de berørte kan regne med å kunne jobbe videre med Telenor avtalen.

I drøftingene hadde EL & IT Forbundet følgende oppsummering av saken:

EL & IT Forbundet er klart uenig i det fremlagte forslaget og anbefaler de aktuelle beslutningstakere å stoppe denne prosessen. Standpunktet begrunnes med:
- Prosjektet viser meget høy risiko. Den går på Telenors leveringsevne, omdømme og kontroll over egen produksjon. Tap av lojale medarbeidere og tap av kritisk kompetanse.
- Ingen eller minimal økonomisk gevinst.
- De første årene blir det etter vår mening en kostnad med omleggingen.
- Tap av IT kompetanse for Norge i og med at kontrakten legger opp til stor grad av offshoring.
- Høy personlig kostnad for flertallet av de som blir outsourcet i forbindelse med kontrakten gjennom tap av avtalte goder og redusert pensjonsforhold.

De berørte ansatte s gis 3 ukers betenkningstid før en må ta stilling til virksomhetsoverføringen.

EL & IT Forbundet vil nå arbeide for å få på plass avtalte vilkår i mottakende selskap i Acceture. Det står blant annet om fortsatt rett til AFP ordning for de berørte.

EL & IT forbundet i Telenor oppsummerer dette prosjektet som det dårligste som Telenor noen gang har vedtatt. Her legges det opp til outsourcing / offshoring for enhver pris og de ansatte betaler regningen.

Med vennlig hilsen
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt

Tekst: Tore

 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024