Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø 23.04.2014, 20:51

TELENOR GLOBAL SHARED SERVICES AS VEDTAR NEDLEGGING AV SIN AKTIVITET I BODØ. ET VEDTAK SOM MÅ VÆRE LOVSTRIDIG.

Til tross for at Nordland Fylkeskommune ved dekning i omstillingslovens § 4 har krevd utsettelse i inntil 30 dager med virkning fra 19. april har styret i GSS vedtatt å gjennomføre strategien. Bedriften har hele tiden hevdet at nedleggingen av Bodø er en konsekvens av strategien. Det betyr at nedlegging i Bodø er vedtatt.
Tekst: Tore EL & IT Forbundets konserntillitsvalgt og hovedtillitsvalgt i Telenor Global Shared Services AS oppfatter dette som et brudd på norsk lov. Et vedtak fattet med full viten og med fullt overlegg. Det hadde vi ikke trodd at en skulle oppleve.
Hva en skal ha fortsatt dialog med Fylkeskommunen og de ansattes representanter på når oppgavene er vedtatt outsourcet med offshoring til Asia som neste trekk er heller vanskelig å forstå.
Det har i prosessen vært spilt inn delte løsninger hvor oppgavene ble løst delvis med egne ansatte i Bodø og på Fornebu og at behov for kapasitetsøkninger eventuelt ble løst med eksternt kjøp. Det har ikke vært mulig å få noen konstruktiv dialog på dette så langt.

Med vennlig hilsen
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt