EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Telenor Norge AS går til oppsigelser 10.12.2015, 10:46
EL & IT Forbundet mener det er sterkt beklagelig at bedriften velger å gå til oppsigelse rett før jul. Telenor Norge er overhode ikke i en slik stilling at denne fremtreden kan forsvares. Det virker som det har gått prestisje i saken.
Tekst: Tore På den siste dagen i november, valgte bedriften å levere ut oppsigelsesbrev til ansatte som er medlemmer av EL & IT Forbundet, gjeldende fra 1. desember. Oppsigelsene er et resultat av ledelsens flere initiativ og endringsprosesser gjennom 2015, kjent som blant annet Technology 2.0, i divisjon Technology og STAR, i divisjon Classic. EL & IT Forbundet konstaterer at samtlige oppsagte medlemmer er forbigått på ansiennitet.

Spesielt vanskelig blir det når begrunnelsen for oppsigelsene ikke kan forsvares. Blant annet ser vi at leveranser ikke blir levert i tide og at det jobbes overtid, også i helger for å kompensere for mangelfull bemanning og kompetanse i ny organisasjon.

EL & IT Forbundet mener det er sterkt beklagelig at bedriften velger å gå til oppsigelse rett før jul. Telenor Norge er overhode ikke i en slik stilling at denne fremtreden kan forsvares. Det virker som det har gått prestisje i saken.

EL & IT Forbundet har gjennom drøftinger advart bedriften om for ambisiøse vurderinger av de vedtatte tiltak. Vi ser nå at ansatte kompenserer for disse feilvurderingene ved å legge ned ekstraarbeid, enkelt miljøer også i helgene. Dette er med på å muliggjøre oppsigelse av kolleger. Nå er det på tide å la ledelsen bære ansvaret for sine avgjørelser. Det er på tide å vise solidaritet i praksis.

Jeg vil benytte anledning til å komme med en sterk oppfordring.

Vis din støtte til kolleger som er under oppsigelse. Det er flere sosiale forhold som den enkelte kan begrunne sitt ønske om ikke å jobbe overtid. EL & IT Forbundet ønsker beskjed hvis noen får skriftlig beordring om å jobbe. Husk at all overtid skal være drøftet på forhånd.


EL & IT Forbundet tar vare på de berørte i tiden som kommer. Det er en tung beskjed å motta at man blir arbeidsløs. EL & IT Forbundet vil bistå de som ønsker å gå til sak mot bedriften for usaklig oppsigelse, og vi skal alle sammen være med å støtte de berørte gjennom prosessen.


Med hilsen
Esben Smistad
Hovedtillitsvalgt i
Telenor Norge AS

 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024