EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Støtt Klubb Telenor Telecom Solution. 10.01.2006, 23:26

Energiforeningen i Rogaland støtter klubbens kamp mot outsoursingen av feltdriften i Norge.
Statens passivitet som eier av Telenor gjør at de for N`te gang gjør seg skyldig i at selskapet får opptre fullstendig utenfor politisk vedtatte målsetninger, både for arbeidstakere og samfunnet.
Telenor har gjennom flere år og ved flere anledninger bidratt til en brutalisering av arbeidslivet, til høylytte protester fra fagbevegelsen.
En burde i det minste kunne ha tro på at dagens flertallsammensetning, som etter enkeltes utsagn skyldes fagbevegelsen, fagbevegelsen, fagbevegelsen i det minste viet saken den oppmerksomhet som den fortjener.
Telenettet er kritisk infrastruktur i ett samfunn, og konsekvensene for samfunnet når kommunikasjon slutter og fungere er vidtrekkende.

Tekst: Tore Driftsikkerheten på telenettet må defineres som samfunnsvitalt, ikke minst kjennetegnes dette ved hvor avhengig man er av at dette fungerer i krisesituasjoner.
Staten som eiere må kunne tørre å bruke sitt eierskap annerledes enn rene kortsiktige profitthaier. Det er ingenting som skulle tilsi at et selskap med en langsiktig samfunnsmessig strategi ikke skal kunne klare levere gode resultater i ett total regnskap ut fra eiernes behov.
Ett av eiernes målsetninger bør være selskapets rolle som distriktspolitisk virkemiddel. Det må være en selvstendig målsetning å stimulere gjennom eierskapet til etablering og opprettelse av distriktsarbeidsplasser og bosetting.
I dette tilfellet alene er det er snakk om ca 400 viktige distriktsarbeidsplasser
Soria Moria må ikke bli stående som ett luftslott, hvor arbeidspasser blåses bort gjennom erklæringer som ikke er bygget for å bli stående. Har man sagt man skal ha en aktiv eierskapspolitikk, hvor ikke kortsiktig profittmaksimering skal være det eneste målekriterie- ja så få man opptre deretter.

Energiforeningen i Rogaland


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024