EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Uttalelse fra EL&IT Forbundet Klubb TTS avd. Nord 13.01.2006, 16:41

Styret i EL & IT Forbundet Klubb TTS avdeling Nord vil uttale følgende til den diskusjon som går angående outsourcing av Feltservice i Telenor:

Er det nå meningen at drift og vedlikehold av selve nervesystemet innen telefoni og digital kommunikasjon i Norge skal settes ut til private selskaper? Svaret er ja, hvis ingen stopper det som nå kan være i ferd med å skje.

Styret ser på en outsourcing av feltstyrken som et ledd i oppløsningen av et enhetlig telenett som etter hvert kan få flere eiere, som hver for seg bruker offentlig kapital til å finansiere ”sitt” telenett.

Tekst: Tore En outsourcing vil forsterke utarmingen av desentral faglig kompetanse, og kjennskap til og oversikt over telenettet, noe som er spesielt viktig i en krisesituasjon, hvor man må kunne operere uten kontakt med nettinformasjonssystemer og driftsenteret.

En outsourcing av feltstyrken gjør at en mister kontroll over feilretting og kvaliteten på denne. Flere aktører vil i seg selv svekke sikkerheten i telenettet.

En outsourcing er en feig handling for å møte en stadig høyere gjennomsnittsalder blant personale som gjennom en 15-års periode har vært under konstant nedbemanning.

En oursourcing er å tråkke på det samme personalet som lojalt har stilt opp for sin arbeidsgiver når situasjonen har krevd det gjennom en 30-40 års periode.

En outsourcing vil bety svekkelse av faglige rettigheter, jamfør det som skjer innen teleentreprenørvirksomheten i Sverige, der selskapene kutter i pensjonsordninger for å bedre konkurranseevnen pga sterkt prispress fra TeliaSonera, hvor disse arbeidstakerne opprinnelig kom ifra.

El & It klubb TTS avdeling Nord tviler sterkt på at en outsourcing av feltstyrken gir billigere drift av telenettet. Det er i alle fall sluttbrukeren som må betale regninga.

El & It klubb TTS avdeling Nord ser med avsky på Telenors planer om outsourcing av feltstyrken og krever at ansvarlige ledere i Telenor stopper dette. Om ikke så må eierne av Telenor, i dette tilfellet Staten ved Næringsdepartementets politikere komme på banen. Skal staten være en aktiv eier, har man ennå muligheten.

Laurits Finjord
Leder

 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024