EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Bevar driften av telenettet i Telenor. 18.01.2006, 11:11

Klubb Telenor Bedrift viser til forhold som er omtalt i ulike media og
gir sin fulle støtte til klubb Telenor Telecom Solutions og andre som kjemper mot Telenors planer om å sette ut drift og vedlikehold av telenettet på anbud.

Samfunnet blir stadig mer avhengig av et velfungerende tele- og datanett og en svikt i dette nettet kan få svært store konsekvenser for allmennheten. Norges eneste landsdekkende telenett må til en hver tid være driftsikkert og det må i utgangspunktet fokuseres på sikkerhet og kvalitet og ikke ensidig på kostnader.

Tekst: Tore Planen føyer seg inn i rekken av utspill fra Telenor som har det til tilfelles at de gjør sine ansatte om til en vare som deretter kan kjøpes tilbake fra ulike eksterne aktører. Regjeringens klare målsetting om et aktivt eierskap og en ansvarlig personalpolitikk i statlige majoritetseide selskaper burde sette en stopper for Telenors planer om outsourcing av drift og vedlikeholdet av telenettet. EL & IT Forbundet, klubb Telenor Bedrift, vil oppfordre statsråden til å ta i bruk tilstrekkelige virkemidler for at Telenor skal handle i majoritetseierens interesse.

En outsourcing vil også med stor sannsynlighet gi svekkede lønns- og arbeidsvilkår og økt utrygghet for videre arbeid for berørte ansatte, en utvikling stikk i strid med de ansattes interesser.

Nok en gang viser Telenor ansvarsfraskrivelse og bidrar til en brutalisering av arbeidslivet.

Helge Enger
Leder


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024