EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Pressemelding fra Sortland Arbeiderparti 18.01.2006, 15:09

Ang. Opplysningen og Telenor Nordic Operations Feltservice (Telenor)

Sortland Arbeiderparti har i styremøtet den 11.01.06 behandlet problemstillinger rundt salg av selskapet Opplysningen AS og konkurranseutsetting av feltdriften i Telenor Nordic Operations, og har i brev til Nordland Arbeiderparti bedt fylkespartiet om å behandle og følge opp saken. Nordland Arbeiderparti vil behandle saken i styremøte 18.februar.

Sortland Arbeiderparti ser med stor bekymring på den aktiviteten som Telenor har satt i gang for å kvitte seg med viktige deler av sin virksomhet og sette andre deler ut på anbud. Vi finner det riktig at sikkerhet rundt kommunikasjonsmessig infrastruktur settes foran kostnadshensyn. Dette dreier seg i tillegg om distriktspolitikk og videreføring av viktige kvinnearbeidsplasser i distriktene.

Tekst: Tore Sortland Arbeiderparti vil derfor gå mot de planer som i media blir omtalt som en konkurranseutsetting av feltdriften i Telenor. Ca 400 ansatte i Telenor Nordic Operations Feltservice drifter og vedlikeholder nettet som sikrer all telefoni og internettrafikk i landet. I tillegg har de ansvar for det fysiske vedlikeholdet av FM-nettet for radio, tv-nettet og kystradioen. Det synes uansvarlig å ville privatisere driften av slike vitale samfunnsfunksjoner. Vi vil her vise til den avtalen som Telenor i fjor inngikk med Samferdselsdepartementet der det het at selskapet får plikt til å sørge for etablering, drift og vedlikehold av offentlig telefontjeneste i fastnett og digitalt elektronisk kommunikasjonsnett.

Vi går likeledes mot salg av selskapet Opplysningen AS. Vi viser til at for Opplysningens del er det allerede nedlagt 6 lokasjoner rundt om i distrikts-Norge. Profitthensyn etter en eventuell utselging vil kunne true distriktsarbeidsplasser i hele landet. Telenor må fortsatt stå som eier av Opplysningen og det må garanteres framtidig drift på de steder som har aktivitet i dag.

Sortland Arbeiderparti mener det er viktig å følge opp Soria Moria-erklæringen angående et mer aktivt statlig eierskap. Det er viktig at Telenor ivaretar sitt ansvar vedrørende kontroll over viktige infrastrukturer, sikrer kompetanse i bedriften som kan tas i bruk i krisesituasjoner og fører en ryddig personalpolitikk. Vi ber Nordland Arbeiderparti følge opp saken, og bringe den videre i partiorganisasjonen.


Med vennlig hilsen

Sortland Arbeiderparti
Tone Toften
leder


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024