EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Outsourcing av feltstyrken i Telenor 24.01.2006, 09:07

Årsmøtet til EL & IT KLUBB TTS avdeling Sør-Vest vil uttale følgende til den diskusjon som går angående outsourcing av Feltservice i Telenor.

Er det nå er meningen at drift og vedlikehold av selve nervesystemet innen telefoni og digital kommunikasjon i Norge skal settes ut til private selskaper. Svaret er ja, hvis ingen stopper det som nå kan være i ferd med å skje.

Årsmøtet ser på en outsourcing av feltstyrken som et ledd i oppløsningen av et enhetlig telenett som etter hvert kan få flere eiere, som hver for seg bruker statlig kapital til å finansiere ”sitt” telenett.

Tekst: Tore En outsourcing vil forsterke utarmingen av faglig kompetanse, og kjennskap til og oversikt over telenettet, noe som er spesielt viktig i en krisesituasjon, hvor man må kunne operere også uten kontakt med nettinformasjonssystemer og driftsenteret.

En outsourcing av feltstyrken gjør at en mister kontroll over feilretting og kvaliteten på denne.

En outsourcing er en feig handling for å møte en stadig høyere gjennomsnittsalder blant personale som gjennom en 15-års periode har vært under konstant nedbemanning.

En outsourcing er å tråkke på det samme personalet som lojalt har stilt opp for sin arbeidsgiver når situasjonen har krevd det gjennom den samme 15-års perioden.

En outsourcing vil bety svekkelse av faglige rettigheter, jamfør det som skjer innen teleentreprenørvirksomheten i Sverige der selskapene kutter i pensjonsordninger for å bedre konkurranseevnen.

El & It klubb TTS avdeling Sør-Vest ser med avsky på Telenors planer om outsourcing av feltstyrken og krever at ansvarlige leder i Telenor stopper dette. Om ikke så må eierne av Telenor, i dette tilfellet Staten ved Næringsdepartementet politikere kommer på banen. Skal staten være en aktiv eier, har man ennå muligheten.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024