EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Uttalelser fra EL & IT Forbundet Vestfold/Telemark 27.01.2006, 23:40

Støtte erklæring til Union - Nei til outsourcing av feltstyrken i Telenor - Nei til salg av Opplysningen.

Union i Skien nærmer seg nå sin tragiske skjebne med stormskritt. Hvis Norske Skog får gjennomføre sin kyniske slakt av lønnsomme norske arbeidsplasser så vil den første papirmaskinen på Union i Skien stanse 1. februar og 1. mars er det slutt på papirindustriens mer enn hundreårige historie i Skien.

Dette berører 380 ansatte på selve Union, men totalt for distriktet berører det over 1100 arbeidsplasser.

Hele befolkningen i området er i harnisk over denne saken, noe som tydelig ble vist ved demonstrasjonen i september 2005. Saken bidro sterkt til at vi fikk den rød-grønne regjeringa vi har nå.

Representantskapet i EL & IT forbundet distrikt Vestfold/Telemark som er samlet i Langesund støtter de ansatte i Unions heltemodige kamp for å unngå nedleggelse.

Tekst: Tore Vi vil på det sterkeste oppfordre regjeringen til å gripe muligheten som ligger i konkurransetilsynet og andre virkemidler for å opprettholde driften, om nødvendig gjennom et pålagt salg.

Nei til outsourcing og konkurranseutsetting av samfunnskritisk infrastruktur.

Representantskapet i EL & IT Forbundet Distrikt Vestfold/Telemark ser med stor bekymring på outsourcing av feltstyrken i Telenor, samt konkurranseutsetting av drift og vedlikehold av kraftnettet i Norge.
Agder Energi har allerede satt ut investering, drift og vedlikehold av sitt nett på anbud. En utvikling som representantskapet i Vestfold/Telemark tar sterk avstand fra. Dette vil medføre at det vil bli vanskelig å opprettholde kompetansen i forhold til vedlikehold og beredskapen ved større feil. Forrige ukes snøfall viste en tydelig konsekvens av en slik utvikling.
En outsourcing vil utslette lokal faglig kompetanse som besitter kjennskap til og oversikt over tele og kraftnettet, noe som er avgjørende i en krisesituasjon.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap underbygger i sin rapport for 2005 våre påstander angående samfunnskritisk infrastruktur.

Energi og Telenett er kritiske infrastrukturer i et moderne samfunn, og konsekvensene for samfunnet når disse ikke fungerer, er vidtrekkende.
Staten som normsetter og regulerende myndighet, samt sterkt posisjonert eier inne Tele og Energi må ta grep i disse sakene.
Videre vil en slik endring medføre mer usikre arbeidsplasser, svekkelse av faglige rettigheter og dårligere arbeidsvilkår for de ansatte. Dette er kapitalkreftene sanne ansikt.

Ved outsourcing og konkurranseutsetting vil fokus endres til inntjening for nye selskaper på bekostning av kvalitet i infrastrukturen.
En burde i det minste kunne ha tro på at dagens stortingsflertall, som skyldes fagbevegelsen innsats, vier saken den oppmerksomhet som den fortjener.

Derfor vil representantskapet i EL & IT Forbundet & IT Distrikt Vestfold/Telemark kreve at regjeringen står ved sine løfter fra Soria Moria om ny politisk kurs og forhindre en slik utvikling.

Nei til salg av Opplysningen AS.

Representantskapet i EL & IT Forbundet Vestfold/Telemark har i sitt møte den 26.01.06 behandlet Telenor sitt forsøk på å selge Opplysningen AS.

EL & IT Forbundet Vestfold/Telemark støtter de ansatte i Opplysningen 1881 i deres kamp for å stoppe dette utsalget av statlig eierskap.
Vi tar på det sterkteste avstand fra dette salget og ber regjeringen ved industriminister Odd Eriksen oppfylle innholdet i Regjeringserklæringen fra Soria Moria, hvor de helt klart uttrykker ønske om å styrke statlig eierskap.

La oss nå få se en realitet på den kursendringen som er signalisert fra den rød-grønne regjeringen. Dette budskapet var det mange tillitsvalgte som gikk til valgkamp på, for å få en stopp på brutaliseringen av arbeidslivet.

EL & IT Forbundet Vestfold/Telemark vil fortløpende følge opp denne saken, og vil støtte de ansatte i kampen mot Telenors salgsplaner.

 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024