EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Vi har sterke forventninger til Næringsministeren 27.01.2006, 23:48

Odd Eriksen klarte etter dyktig politisk arbeide i mange år det kunststykke å bli utnevnt til næringsminister i den rødgrønne regjeringen, også av enkelte påstått med en LO-merkelapp på seg. Han tiltrådte med klare meldinger om at nå er det tid for å ta tilbake verktøy og styringen som Bondevik-regjeringen hadde gitt fra seg. Nå skal det være slutt på nedleggelse og outsourcing av lønnsomme arbeidsplasser. Utsalg av statlig eierskap skal det så visst også være slutt på.
Ikke rart at vi i fagbevegelsen har forventninger til han.

Han er med i en regjering som klart og tydelig i Soria Moria-erklæringen sier det samme:

· Aktivt statlig eierskap
· Stanse outsourcing og privatisering
· Stanse nedbygging av statlige arbeidsplasser etc, etc,

Dette er en politikk regjeringen har vist at den vil gjennomføre, eks samferdselsminister Navarsete som stanset privatisering og konkurranseutsetting av Jernbaneverket, en minister det står respekt av!

Næringsministeren har imidlertid fått en skikkelig utfordring med å følge opp, nemlig i det selskapet som han selv ivaretar 54% av eierskapet til: Telenor.

Tekst: Tore Telenor varsler salg av opplysningstjenesten, en tjeneste som Telenor er forpliktet til å ha og som leverer gode overskudd. Her snakker vi om 650 distriktsarbeidsplasser, hovedsakelig kvinnearbeidsplasser. Også i Næringsministerens hjemby Mosjøen er det slike arbeidsplasser som er i fare.
Når Næringsministeren blir bedt om å ta ansvar og vise handlekraft for å stanse dette minner han mest om Bondeviks næringsminister som slo ut med armene og beklaget at verktøykassa var tom og intet kunne gjøre. Eriksens tynne bortforklaring er at det hele blir så vanskelig når man må forholde seg til aksjeloven!

I disse dager er Telenor på banen med et ytterligere outsorcingsprosjekt: Bortsetting av driften av selve det norske telenettet til utenlandskeide private entreprenørselskaper, hvis eierforhold er ukjente og vanskelig å få innblikk i. Her snakker vi om flere av samfunnets mest kritiske kommunikasjonssystemer inkludert telefon, fibernett, kringkastning, kystradio etc etc. Alle kan tenke seg hvilke risikoer vi løper ved å ikke ha 100% kontroll over at disse viktige systemene til enhver tid er i virksomhet.

Hvordan vil vi oppleve Telenors majoritetseier i dette vanvittige stuntet? Her må næringsministeren ta grep for å stanse Telenor i deres kyniske kamp for å høyne sin egen børsverdi uten å ta hensyn til det samfunnsansvaret de har.

Kjære Næringsminister: Aksjeloven er da ingen naturlov som er umulig å utfordre!

EL&IT-forbundet, distrikt Nordland ber deg innstendig om å ta i bruk handlekraften vi vet at du har, når du bare vil. Dette har du vist både på flyreiser og i Statkrafteierskap bl.a.
Vi krever at du står ved Soria Moriaerklæringen om et aktivt statlig eierskap og

· Stanser utsalg av lønnsomme kvinnedistriktsarbeidsplasser.
· Stanser eksperimentet med outsourcing av driften av telenettet.
· Viser handlekraft, ikke handlingslammelse.

Hvis du ikke kan/vil (får lov til å) gjøre noe med disse sakene spør vi deg om dette er din innsats for å følge opp intensjonene i Soria Moria om et betydelig mer aktivt statlig eierskap?


For EL&IT forbundet Distrikt Nordland
Kåre Nilssen
Politisk kontakt.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024