EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Nei til outsourcing. 02.03.2006, 20:09

Årsmøtet til EL & IT Klubb Telenor Telecom Solutions vil uttale følgende til planene om outsourcing av Feltservice og deler av Plan og Utbygging i Telenor.

Direktør Oddbjørn Schei bekreftet på intranettet 20. februar at det forhandles om outsourcing av Feltservice og Plan og Utbygging. Han viser til at de aktuelle entreprenørene har ordnede arbeidsforhold og hevder at en eventuell outsourcing ikke vil medføre at et stort antall arbeidsplasser nedlegges.
Vi føler oss ikke beroliget og vil påpeke de alvorlige konsekvensene et slikt vedtak vil medføre for konsernet og for ansatte i Telenor.

En outsourcing vil bety svekkelse av faglige rettigheter, jamfør det som skjer innen teleentreprenørvirksomheten i Sverige der selskapene kutter i pensjonsordninger for å bedre konkurranseevnen, nettopp for å møte prispresset fra den tidligere eier, Telia.

Tekst: Tore En outsourcing vil føre til utarming av faglig kompetanse, kjennskap til og oversikt over telenettet. Dette er spesielt viktig i en krisesituasjon, hvor man må kunne operere uten kontakt med nettinformasjonssystemer og driftsenteret.
Telenettet er kritisk infrastruktur i et samfunn, og konsekvensene for samfunnet er dramatiske når telekommunikasjon slutter å fungere.
Driftssikkerheten i telenettet må defineres som samfunnskritisk.
En outsourcing av Feltservice gjør at en mister kontroll over feilretting og kvaliteten på denne.

Vi frykter Telenor ikke vil stoppe her og at dette er et ledd i en omfattende strukturendring av selskapet, med outsourcing, oppsigelser og omfattende innleie.
Ønsker konsernledelsen at Telenor skal bli et rent investeringsselskap???

Telenor skryter av sine etiske retningslinjer. Hvor er etikken når Telenorledelsen løper fra sitt arbeidsgiveransvar, innkasserer 65 millioner på aksjeopsjoner og outsourcer sine ansatte til et selskap hvor de mister avtalefestede rettigheter? I tillegg setter de entreprenørene under utilbørlig økonomisk press for at outsourcingen skal lønne seg.
Dette vil få betydelige negative konsekvenser for Telenors omdømme.

Årsmøtet er sterkt kritiske til Telenors planer om outsourcing og krever at ansvarlige ledere i Telenor stopper dette.
Om ikke, så krever vi at Staten ved Næringsdepartementet bruker sin makt som majoritetseier og viser at de står ved sine valgløfter om aktivt eierskap.

Kontaktperson:
Ronald Steen
Tfn.: 915 11 917


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024