EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Pressemelding: Telenor outsourcer Feltservice 08.03.2006, 16:48

Telenor outsourcer Feltservice og deler av Plan og Utbyggingsfunksjonene.
Telenor har i dag offentliggjort sin beslutning om å outsource Feltservice og deler av Plan og Utbygging til Relacom. Dette innebærer at ca 430 ansatte overføres med sine arbeidsoppgaver til Relacom innen 31.03.2006.

En beslutning om å outsource Telenors Feltservice er vår mening, uheldig og direkte skadelig for Telenor. Vi føler et ansvar for at Telenor skal framstå som en best mulig bedrift, for derigjennom å kunne sikre og skape framtidsrettede arbeidsplasser.

Beslutningen om å outsource Feltservice har ikke gjennomgått en tilstrekkelig konsekvensutredning.
Telenor har vedtatt å outsource en viktig del av Telenors virksomhet i Norge i strid med den største eiers anbefalinger. Hva det kan komme til å bety for forholdet til denne eieren i fremtiden er ikke vurdert.

Les også informasjon om Plan&Utbygging og Feltservice
info_datakvalitet.rtf
info_feltservice.rtf

Les resten av pressemeldingen
Tekst: Tore En slik outsourcing kan gi økt sårbarhet for samfunnet i alvorlige krisesituasjoner. Telenor vil få vesentlig dårligere kontroll og styring med kvalitet og sikkerhet for egen infrastruktur.
Det vil føre til en svekkelse av Telenors evne til mobiliserende innstats i alvorlige feilsituasjoner. Kompetansen og lojaliteten forsvinner og beredskapen svekkes. Den vurdering som Telenor har gjort i forhold til den beredskapsmessige risiko er mangelfull. Mangel på vurderinger omkring operativ beredskap er oppsiktsvekkende når en vet at det kun er Feltservice som ivaretar denne ute i kjernenettet og at det her er snakk om vital nasjonal infrastruktur.

Ut fra dette stiller EL&IT Forbundet seg sterkt kritisk til de økonomiske gevinstanslagene. Dette er begrunnet i de krav som Telenor og omgivelsene setter til drift av nettet. Det skulle være tilstrekkelig å vise til eksempler fra drift av kraftnettet i vinter.

Konsekvensen av Telenors forutsetning ved outcourcing vil resultere i at Relacom bygges opp for så å tvinges til en større reduksjon enn det tilveksten i arbeid fra Telenor tilsvarer. Dette vil bl.a. kunne medføre store bemanningsreduksjoner i Relacom. EL&IT Forbundet finner det høyst kritikkverdig at Telenor bidrar til en slik utvikling og bruker sin markedsmakt på en slik måte.

EL&IT Forbundet registrerer med beklagelse at styret og ledelse i Telenor ikke opptrer i samsvar med signaler fra majoritetseier.

Forbundet har tidlig i prosessen tatt til orde for at Telenors opptreden aktualiserer en politisk debatt omkring eierskap og ansvar for driften av telenettet. Telenor synes å ville sette hensynet til kort profitt foran ansvaret for samfunnsviktig infrastruktur. Den manglende vilje og evne til å ta på alvor de utfordringer og det ansvar som ligger i å eie og drifte en sikker og samfunnstjenlig infrastruktur vil kunne føre til en diskusjon omkring Telenors rett til å forvalte denne.
For ytterligere kommentarer kontakt:
Ronald Steen, leder EL & IT Forbundet/hovedtillitsvalgt Telenor Telecom Solutions, tlf 91511917


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024