EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Telenor-ansatte raser 08.03.2006, 17:47

De 427 ansatte som mister jobben i Telenor raser.

Som det tidligere har blitt spekulert i, vil Telenor outsource Feltstyrken. Dette er 427 personer som jobber med reparasjon og vedlikehold i Telenors nett rundt om i Norge.
De ansatte overtas av nett-entrepenøren Relacom. Konserntillitsvalgt for El & it-forbundet og styremedlem i Telenor, Per Gunnar Salomonsen er ikke blid.
- Dette er vi helt klart imot, sier Salomonsen til Dagensit.no.
Telenor informerte de ansatte på et allmøte klokken 13 i dag.
Usikre arbeidsplasser
Han peker spesielt på usikkerheten i videre ansettelsesforhold i Relacom, og peker på at arbeidsplassene blir mer utrygge i et nytt selskap.
- Tidligere erfaringer tilsier dette. Det er alltid flotte ord fra ledelsen, men jeg tror ikke dette er bra, sier Salomonsen til Dagensit.no.
Telenor lover de ansatte som må bytte jobb at arbeidskontraktene, lønn, ansennitet, rettigheter og plikter osv. videreføres. Relacom kan ikke garantere for arbeidsplassene, men sier de ikke har planer om kutt.
- Sjefene dine sier at alternativet var kutt i arbeidsstyrken mens Relacom er et selskap i vekst. Er ikke dette et bedre alternativ da?
- Telenor har helt feil utgangspunkt og motiv her. De bør se på dette ut fra oppgavene som skal løses og hvilken minstebemanning man da trenger. De har ikke akseptert at oppgavene må ligge til grunn. De har helt feil motiver for det de gjør, sier Salomonsen.

På sikkerheten løs
Telenor legger ikke skjul på at virksomhetsoverdragelsen, eller outsourcingen av Feltstyrken, er for å spare penger.
- Det andre viktige aspektet her er sikkerheten. Telenor har et samfunnsansvar i teleinfrastrukturen. Når man setter ut så mye av sitt driftsapparat blir beredskapen svekket ved kriser, sier Salomonsen.
Telenor innrømmer at selskapet og de ansatte her er sterkt uenige.
- Vi mener sikkerheten ivaretas, at sikkerheten blir lavere er ikke riktig. Vi beholder 31 ansatte i Telenor nettopp for å være trygge på dette, sier divisjonsdirektør i Telenor Operations, Oddbjørn Schei.

Les mer i Dagens Næringsliv her
Tekst: Tore

 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024