EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Ny løpeseddel ang pensjon 14.05.2006, 09:12

Ved årets tariffoppgjør er avtaleretten mht reguleringer av pensjonen et høyt prioritert krav for EL & IT Forbundet i Telenor.

At arbeidsgiver ensidig skal ha muligheten til fortsatt å redusere pensjonene har vært et absolutt og ufravikelig krav fra NHO/Telenor og kanskje en av de viktigste årsakene til at tariffoppgjøret endte med streik.
455 av forbundets medlemmer er nå i streik, blant annet for kravet om ”endringer i pensjonene forutsetter enighet mellom partene.”
løpeseddel-pensjon-vers2.doc

Tekst: Tore Pensjonistene og trygdede i Telenor har tidligere erfart direkte løftebrudd ved at pensjonene ikke er blitt regulert i takt med lønnsutviklinga. Nylig besluttet Telenor også en direkte reduksjon i ytelsene fordi konsernet ønsker å redusere pensjonsutgiftene. Ektefellepensjonen er tatt helt bort.

Stortingets vedtak om obligatorisk tjenestepensjon ble mottatt med glede fra flere hundre tusen arbeidstakere i landet. Vårt krav om innflytelse på pensjonene må sees i sammenheng med denne reformen. I sin ytterste konsekvens kan en ensidig rett for arbeidsgiver til å bestemme uthule denne reformen.

Det er en selvfølge at tillitsvalgte ikke ønsker ordninger som bedriften ikke har økonomi til, men vi kan heller ikke tillate at et så viktig gode skal kunne ofres for å gi større avkastning til aksjonærene, eller at dumping av pensjonene skal kunne bli et konkurransefortrinn.

Kan vi akseptere at arbeidsgiver ensidig skal bestemme pensjonsytelsene?
Støtt vårt rettferdige krav mot ytterlige reduksjoner i pensjonene i Telenor


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024