EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Folket vil ha mer aktivt eierskap fra regjeringen 25.06.2006, 19:37

Beskjeden fra velgerne til regjeringen er nesten unison: Bruk statens eierskap i store norske selskaper mer aktivt. LO-leder Gerd-Liv Valla ber regjeringen lytte til det klare signalet.

En fersk meningsmåling som Dagsavisen har fått tilgang til viser at så mange som:

92 prosent av befolkningen mener staten bør bruke sitt eierskap i store norske selskaper til å ivareta viktige samfunnsinteresser.

83 prosent av befolkningen mener staten i sterkere grad bør bruke dette eierskapet til å ivareta norske arbeidsplasser.

Støtten til et mer aktivt statlig eierskap er oppsiktsvekkende stor. Dette ideologiske spørsmålet har lenge laget et klart skille mellom velgere på høyre- og venstresiden. Nå går støtten langt inn i Høyre og Fremskrittspartiet.

Opinion har laget undersøkelsen på oppdrag fra LO. Et representativt utvalg på 1.000 personer over hele landet har svart.

Øker presset
– Dette er klare og tydelige signaler om at folk ønsker en mer aktiv og offensiv statlig eierskapspolitikk. Dette er helt i tråd med de krav LO har kjørt fram, sier LO-leder Gerd-Liv Valla til Dagsavisen.

Helt siden den rødgrønne regjeringen tiltrådte har debatten gått høyt om hvordan den skal følge opp Soria Moria-løftet om et «langt mer aktivt statlig eierskap».

Kravet om en ny kurs har vokst både i Arbeiderpartiet, SV og ikke minst fagbevegelsen. Hydros nedleggingsplaner i Årdal, Telenors salgsplaner for Opplysningen 1881 og forsøket på å utnevne Johan Fr. Odfjell til ny styreleder i Statoil har bare styrket utålmodigheten.

Næringsminister Odd Eriksen (Ap) har lenge arbeidet med en eierskapsmelding som skal stake ut regjeringens politikk. Den var lovet i mai, men statsråden måtte kaste inn håndkleet og utsette meldingen til høsten.

LO-leder Gerd-Liv Valla forsterker nå presset på Eriksen og regjeringen.

Les mer i Dagsavisen
Tekst: Tore

 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024