EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Uttalelse fra EL&IT Forbundet Klubb Teleservice 01.11.2006, 20:53

EL & IT, Klubb Teleservice ser med stor bekymring på at Telenor trosset sin største eier og solgte Telenor Satellite Services.

Det er meget oppsiktsvekkende å se Telenors styre sin arroganse i saken og ser med beklagelse på at regjeringen ikke blir hørt. Styret i Telenor har tydeligvis ikke tatt inn over seg at det har vært regjeringsskifte. Signaleffektene Dette gir signaleffekt til andre selskap hvor staten er den største eieren.

Tekst: Tore Gjennom Soria Moria Erklæringen har de rød grønne i felleskap lagt føringer for at staten skal ha et mer aktivt offentlig eierskap og en større satsing på forskning og utvikling av norsk IKT/IT sektor. Satellitt og romfartsteknologi skulle vært et norsk satsingsområde. Nasjonal kompetanse på dette område må være et felles ansvar. Salget er således i strid med Soria Moria

Denne arrogansen og ydmykelsen Telenor styret nå viser sin eier og regjeringen, må få konsekvenser. EL og IT Klubb Teleservice krever at regjeringen bruker sin aksjemajoritet jmf. Aksjeloven og kaller inn til ekstraordinær generalforsamling.

Som eier må regjeringen ta ansvar over nasjonale interesser som forskning og utvikling innenfor IKT/IT sektoren. Der hvor staten/regjeringen er en stor eier, må selskapene (ledelse og styrene) definere kjernevirksomhet ut fra innhold i Soria Moria og regjeringens målsetninger. Definering av kjernevirksomhet må være regjeringens ansvar. Dersom styrene/ledelse ikke følger opp regjeringens målsetting, må disse skiftes ut umiddelbart.

HVOR MANGE ARBEIDSPLASSER OG LOKALSAMFUNN FORSVINNER, FØR REGJERINGEN TAR ANSVAR?


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024