EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Pressemelding - Telenor på ville veier 01.11.2006, 20:56

EL & IT Forbundets klubber i Telenor krever at Telenors ledelse tar signalene fra regjeringas Soria Moria erklæring på alvor. Et ensidig fokus på maksimal profitt i strid med regjeringens politikk er helt forkastelig og kan ikke fortsette. Enten må styret og ledelsen i konsernet ta signalene eller ta konsekvensene.
Tekst: Tore EL & IT Forbundet i Telenor tar sterk avstand fra Telenors salg av Telenor Satellite Services. Satellitt- og romteknologi er satsingsområder for Norge og for Telenors største eier, Staten. Telenor derimot definerer viktige deler av sin satellittaktivitet som uinteressant og selger det ut av landet. Telenor går ensidig etter profitt og popularitet på børsen. Tanker om et industripolitisk lokomotiv som skaper norske arbeidsplasser er ofret til fordel for aksjekurs, rekord overskudd og opsjonsgevinster. Andre signaler fra eierhold er totalt uinteressante.
Telenor konsernet har de senere år hatt en ”smal” strategi. De vil redusere sitt engasjement til mobiltelefoni, bredbånd og TV distribusjon i Norden og mobil i resten av verden. Selv innfor disse områdene arbeides det for å outsource flest mulig arbeidsplasser. Dette er et grep som Telenor gjør for å redusere sitt arbeidsgiveransvar og høyne populariteten på børs.
Samfunnsansvaret er borte. Med det også satsing på langsiktighet, forskning og norske arbeidsplasser.
EL & IT Forbundets klubber i Telenor er helt uenig i denne utviklingen. Telenor er et konsern skapt av norske offentlige interesser, blant annet for å løse viktige samfunnsoppgaver i Norge.
Telenor trenger en ny kurs, en kurs som sier et bredere engasjement innenlands, en kurs som bygger norsk kompetanse, støtter norske satsingsområder og som bidrar sterkere til forskning og utvikling.
I tillegg må Telenor bli et konsern som bruker sitt innenlandske engasjement og økonomi til å bygge og sikre arbeidsplasser i distriktsnorge så vel som i mer sentrale strøk.
Telenor må endre sin politikk for Opplysningen 1881 fra en ensidig utsalgsstrategi til en strategi for å bygge en bedrift med trygge arbeidsplasser og produkter av høy kvalitet skal videreføres innen Telenor. Et så dominerende telecom selskap som Telenor er i Norge må selv eie og drive sin egen nummeropplysningstjeneste.
Her mangler det ikke på klare signaler fra norsk opinion og Telenors største eier.

Oslo 1. november 2006

For klubbene i Telenor
Per Gunnar Salomonsen, Konserntillitsvalgt

Kontaktperson: Konserntillitsvalgt for EL&IT Forbundet i Telenor
Per Gunnar Salomonsen, mobil: 916 98250.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024