EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Noen ord før jul 26.12.2006, 15:55

Året 2006 ble et år uten de helt store nedbemanningene. Dessverre ble det noen allikevel, blant annet som følge av nedbemanningsvedtak i 2005.
Men det vil ikke si at vi har vært uten tøffe tak i året som har gått.
Det første ordinære hovedoppgjøret etter Telenors overgang til NHO endte i konflikt. Etter en resultatløs mekling gikk EL & IT Forbundet til streik 10. mai.

Tekst: Tore Streiken varte i 3 uker og resulterte i at viktige krav ble innfridd. En skulle tro at Telenor etter denne erfaringen var mer villig til å føre reelle forhandlinger. Slik var det ikke. I de lokale lønnsforhandlinger møtte de aller fleste arbeidsgiverrepresentantene med et kopidiktat av andres resultat. Telenor brydde seg ikke om at noen av disse diktatene var brudd på overenskomst og lokale særavtaler. Derfor kom man ikke til enighet i de fleste av de lokale forhandlingene. Når julefreden nå bør senke seg så gjør den ikke det over årets lønnsoppgjør. Tvistebehandlingen av bruddprotokollene er enda ikke ferdig og vi har Telenor arbeidsgivere som ikke respekterer avtaler. Det er svært alvorlig.

Pressen har i den senere tid hatt mye negativ fokus på Telenor. Det har dreid seg om salg av Telenor Satellite Services, Telenors forhold til staten som majoritetseier, Grameen Phone, ledelsen opsjonsordninger osv. Dette sliter på Telenor og de ansatte.
Tidlig på året ble Feltservice outsourcet selv om både majoritetseier og EL & IT Forbundet var imot. Spørsmål om Opplysningen blir solgt eller ikke er fortsatt uavklart. En ting er sikkert, holdningen til majoritetseieren er på vår side i den saken. Det som er mer usikkert er om Telenor velger å lytte til et slikt standpunkt.
Vi i EL & IT Forbundet er helt overbevist om at det vil være til det gode for Telenor å lytte. Da vinner man mer tillit og sympati i stedet for å tape det man har.
Hva slike tap innebærer er ikke mulig å beregne i kroner.

Men nå er det jul, med julefri og romjulsfri forhåpentligvis for de aller fleste. Det er viktig å kose seg med familie, venner og ikke minst god mat i mørketida.

EL & IT Konsernutvalget i Telenor vil ønske alle medlemmer, og alle andre en riktig God Jul og et Godt Nytt År.

Med vennlig hilsen
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024