EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Pressemelding: 1881 er i ferd med å bli stjålet 28.04.2007, 13:21

1881 er i ferd med å bli sneket (stjålet) ut av Telenor sitt eierskap på en utspekulert og skjult måte som ikke tåler dagens lys!

Det kan tyde på at dette er ran på åpen gate uten at noen oppdager det. Det er hverken et salg eller oppkjøp, men i realiteten en trekantfusjon. Dette kan se ut som en nøye planlagt strategi/ kupp regissert av Bjarne Aamodt, Rune Rinnan og Christen Sveaas.

Vi har rådført oss med flere aktører innen finansbransjen og har også mottatt respons fra aktører i markedet etter diverse presseartikler vedrørende dette tema. Det er vår konklusjon at det Rinnan, Sveaas & Co nå forsøker, er høyst umoralsk og i strid med rimelighet, og i beste fall helt på kanten av loven. Effekten av det de forsøker å gjennomføre, kan se ut til å være et uhyre vel planlagt kuppforsøk uten at Næringsdepartementet forstår hva de er med på, og derved et kupp mot Telenors eiendom og med dette staten og det norske folks eiendom.
Tekst: Tore Vi har fått vite at ”due diligence” (en spesielt grundig gjennomgang for å kartlegge selskapsverdien) allerede er gjort, før ansattesrepresentater har fått noen form for dokumentasjon eller informasjon. Da må denne strategien allerede ha pågått over 1 måned. Indikasjoner tilsier at Telenor ASA og Næringsdepartementet umulig kan ha vært kjent med det fulle grunnlag for verdsettelsen av selskapene.

Hvordan verdivurderingen er gjort har vi forsøkt å få rede på. Det har vært umulig på tross av at våre ansatterepresentanter sitter i styret, å få rede på hvordan bytteforholdene er fremkommet. Vi vet at våre ansatterepresentanter har krav i henhold til loven på å få vite dette, og at styret har plikt til å sørge for at aksjonærenes verdier ikke forringes. Det er således lovstridig og svært suspekt at våre ansatterepresentanter ikke får tilgang til noe av saksgrunnlaget som legges til grunn. Vi kan ikke tolke Bjarne Aamodts redsel for å vise oss grunnlaget for bytteforholdet i annen retning enn at staten i betydelig grad føres bak lyset.

Vi har innhentet informasjon om hvordan man bør og kan tilnærme seg en prissetting av selskapene. Ved vår gjennomgang av et forsøk på en enkel analyse for illustrasjonens skyld, har vi først gjort oss den betraktningen at Carrot er et bra selskap med bra teknologi og kompetanse, men samtidig ønsker vi å påpeke at det foreligger en rekke sammenlignbare CRM selskaper (nasjonale) med tilsvarende teknologi som ville ”lagt seg flate” for å komme i partnership med 1881. 1881 er et unikt selskap og er minst like viktig og representerer en minst like viktig fremtidig verdi i en slik fusjon. Av de overnevnte grunner har vi derved valgt å bruke samme verdivurderingsprisipp for begge selskaper. Vi har tatt utgangspunkt i en EBITDA-multippel på 10 på begge selskaper. Hvis vi således tar utgangspunkt i 10 x EBITDA-tallene for 2005 for de respektive selskaper, så betyr det at prisestimatet for Carrot ville være 87 millioner NOK og at verdien for 1881 ville være 1.73 MILLIARDER NOK. Den samlede verdien skulle derved bli ca 1.9 milliarder NOK.

Tar man videre utgangspunkt i verdiestimatene over så burde det tilsi at Carrot ikke skulle ha sittet igjen med mer enn 4-5% av den samlede verdi. Det står således i skarp kontrast til det planlagte bytteforhold der Sveaas ”får” 34 %, og at det derved ser ut til at de vedrelagsfritt mottar ca 30 % av 1.9 milliarder kroner.

Det som spesialister spør seg, er hvordan et proft investeringsselskap som Anders Wilhelmsen Capital representerer, kan godta noe som til de grader er imot deres interesser siden det er helt klart at det er ”interessenter” som er villige i markedet til å betale betydelig mer for å komme inn med så stor eierandel og med mye bedre betingelser for øvrig.

Påstanden og svaret som vi finner på dette, er at det må foreligge avtaler mellom Anders Wilhelmsen Capital og Christen Sveaas som ikke tåler dagens lys. Dette forklarer også det utrolige trykket rundt hemmeligholdelse og forhastet prosess. Det er påtagende hvordan Rinnan og Bjarne Aamodt ( som sitter i Rinnans styre ) nå gjør alt de kan for å STRESSE FUSJONEN på hemmeligholdelse, tidsnød og andre taktiske knep som kun minner om et velregissert og godt planlagt kupp mot det norske folks indirekte eierandel.

Uansett hvordan fordelingsregnestykket er satt opp så ser hele greia helt hårreisende ut. Ca. 6-700 millioner NOK gis bort til Christen Sveaas. Her bør Bjarne Aamodt som representant for Telenor og den respektive med ansvaret for statens eierandeler i Telenor (og næringsdepartementet) personlig saksøkes av Norges befolkning for å ha indirekte vært med på et komplott mot staten.

Hvordan og hva som er den rette fordelingen ved et ”salg” eller ”kjøp” eller hva man velger å kalle denne byttehandelen, så stinker det av ”ikke synlige avtaler” mellom A. Wilhelmsen gruppen, Bjarne Aamo dt, Rune Rinnan og Christen Sveaas. Vi vurderer alle muligheter og som ansatterepresentatene vil vi vurderes juridiske grep. Vi mener de er utsatt for en reell risiko der alle styremedlemmer kan måtte bli ført som ansvarlige for å ha gitt bort 6-700 millioner kroner og kontroll til Rinnan, Sveaas & Co

Venke Heimdal og Hanne Lise Fahsing
Begge tillitsvalgte i EL & IT Forbundet


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024