EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Overtallighet i Operations 17.09.2007, 18:15

Gjennomføring av LBB prosjektet.

I drøftingsmøte den 29.08 ble gjennomføringen av LBB prosjektet og konsekvensene ved dette drøftet med EL & IT Forbundet. Ledelsen hevdet at gjennomføringen av LBB prosjektet vil resultere i en nedbemanning på 79 årsverk. Den største reduksjonen oppnås ved å avslutte innleie, men likevel hevder ledelsen overtallighet blant fast ansatte på 19 personer i Sarpsborg, Stavanger, Bergen og Steinkjer. Alle berørte overtallige tilhører divisjon Operations.
EL & IT Forbundet er sterkt kritisk til ledelsens anslag for nedbemanning som baserer seg på teoretiske beregninger og ikke vist praksis. EL & IT Forbundet krever at en nedbemanning ikke skal medføre økt arbeidspress for ansatte eller dårligere service for kundene. EL & IT Forbundet er videre kritisk til fremlagt tidsplan. Dette kan bli et hinder for å finne gode løsninger for den enkelte som er berørt.

Tekst: Tore Øvrige forutsetninger fra EL & IT Forbundet:

- utvelgelsesområdet skal være hele det aktuelle selskapet, uavhengig av intern organisering eller geografi
- utvelgelseskriteriet skal være ansiennitet. En arbeidstaker med lengre ansiennitet skal ha fortrinn så sant vedkommende med 12 mnd etterskolering kan dekke en annens stilling. Ved store ansiennitetsforskjeller skal man legge inntil 24 mnd etterskolering til grunn. Sosiale forhold kan endre rekkefølgen.
- ingen ledige stillinger blir besatt av eksterne søkere.
- at konsulenter og all innleid arbeidskraft blir avviklet før tiltak blir iverksatt
- at ansiennitetsprinsippet skal gjelde. Alle eventuelle avvik skal drøftes separat i forkant.
- at innleide og vikarer som uten opphold har arbeidet i Telenor mer enn 1 år, skal tilsettes og behandles som de øvrige. Det forutsettes at fast ansatte ikke blir berørt dersom innleie eksisterer i bedriften
- arbeidstakere som fyller 58 år innen fratredelsestidspunktet skal behandles særskilt



For eventuelle overtallige:
EL & IT Forbundet poengterer at norsk lov forutsetter følgende: Den enkeltes rettigheter til omplassering gjelder hele det selskapet vedkomne er ansatt i, uavhengig av intern organisering eller geografi. Innen geografi gjelder rettigheten hele landet, men plikten avgrenses til innenfor akseptabel dagpendleravstand (jmfr. Aetats definisjon.).
Telenors interne arbeidsmarked utvikles slik at overtallige blir omplassert også mellom bedrifter. Kriteriene for rekkefølgen ved slik omplassering er angitt i hovedavtalen og arbeidsmiljøloven. Det vi si at utgangspunket for utvelgelsen er ansiennitet.
Alle berørte ansatte opprettholder full tilgang til arbeidsplass og verktøy gjennom hele prosessen.

EL & IT Forbundet forutsetter at nødvendige omstillingsmidler blir stilt til rådighet slik at oppsigelser unngås.

Tirsdag den 18.09 vil alle tilsatte på de 4 nevnte lokasjonene i samtale med sin leder få beskjed om hvorvidt de er ”foreløpig ikke innplassert” eller ikke. Er du ikke innplassert, ta kontakt med tillitsvalgte. Egen info med kontaktpersoner sendes ut.

EL & IT Forbundet oppfordrer alle berørte medlemmer om å ta kontakt med tillitsvalgt så snart som mulig og ikke gå i møter med ledelsen uten at tillitsvalgte er med.

Helge Enger


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024