EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Telenor Eiendom outsourcer aerbeidsplasser ? 06.11.2007, 09:47

EL & IT Forbundet i Telenor er blitt informert om mulig outsorcing av store deler av utførende ledd i Telenor Eiendom. EL & IT forbundet har i lengre tid hatt bedriften mistenkt for å planlegge en slik transaksjon. Men det har ikke vært mulig før i oktober å få til prosess med de tillitsvalgte.Et bevist kjør fra bedriften for å redusere de tillitsvalgtes mulighet til innflytelse. Dette hevder EL & IT Forbundet er brudd på hovedavtalen. Denne tvisten er nå oversendt fagforening og forbundet sentralt.
Tekst: Tore Bedriften har i mange år drevet med ulovlig innleie. Dette har EL & IT Forbundet det siste året prøvd å få ryddet opp i uten å lykkes helt. Fremdeles er det bruk av innleie og midlertidige som EL & IT mener er sterkt kritikkverdig.
Til selve den mulige outsorcingsaken så er EL & IT Forbundet sterkt uenig i dette. Det er vi ut fra flere grunner:
1. Telenor er landets viktigste leverandør av teleinfrastruktur, en infrastruktur som stortinget har definert kritisk og som må beskyttes. Telenor kvitter seg nå med de siste egne ansatte som er ute på Telenors lokasjoner. Med det tap av oversikt og medarbeiderlojalitet som det gir. Sårbarheten økes for å oppnå noen få kroner kortsiktig gevinst.
2. Dette er å gjøre ansatte om fra å være medarbeidere til en vare som man betaler stykkpris for og kan kaste akkurat nå det passer Telenor uten å ta noen som helst ansvar for mennesket. En kynisk og forkastelig arbeidsgiverpolitikk.
Dette er personalpolitikk som EL & IT Forbundet tar på det sterkeste avstand fra.
Staten er majoritetseier i Telenor. Nå får denne regjeringen vise om de overhode har noen eierskapspolitikk i forhold til behandling av ansatte.

Med hilsen
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024