EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Organisasjonsendringer i Nordic og Norway 03.12.2007, 17:25

EL & IT Forbundet har i informasjon- og drøftingsmøter behandlet ledelsen forslag til ny organisering av Telenor Nordic, herunder etablering av ny organisasjonsstruktur for virksomheten i Norge.
Forslagets omfang begrenses til nivå 4 i organisasjonen (til og med divisjonsstrukturen i Telenor Norge) Drøftingene viser derfor ikke en samlet konsekvens av den foreslått organisasjonsendringen da dette vil bli behandlet i senere drøftingsmøter.

EL & IT Forbundet vektla bl.a følgende forhold i drøftingene.
Tekst: Tore Organisasjon

EL & IT hevder at organisasjonen Telenor Norge er designet for å ”høste” mest mulig i et modent marked på kort sikt ved at det er organisert et eget makthierarki på økonomi ved siden av ledernivåene. Dette er en styring som ikke gir en sunn ”bedrift”. Divisjonsdirektørenes handlingsrom begrenses og det er kortsiktig resultathøsting som blir målet som overskygger alle andre.

Forslaget innebærer enda et ledernivå i organisasjonen. Dette skaper en større avstand til toppledelsen og vil kunne demotivere store deler av organisasjonen. Dette i en tid da det samtidig signaliseres behov for en flatere organisasjon i Norge.

EL & IT Forbundet krever en HR funksjonen på Nordicnivå som går inn i Nordicledelsen, tilsvarende ny HR funksjon i Telenor Norge.

Divisjon IS, Fixed og Mobil blir borte. Det har ikke blitt utarbeidet en ”fra og til” beskrivelse som dokumenter prosessen over til nye divisjoner. Dette vil være viktig informasjon for ansatte så snart vedtaket er kjent.

Wholesale divisjonen er ny. De funksjonene den er tiltenkt innholder tidligere divisjonene Fixed og Mobile. Gevinsten med å legge Wholesale i egen divisjon er vanskelig å se. EL & IT Forbundet hevder derfor at miljøet skal legges inn i Produkt Development.

Etter en samlet vurdering går EL & IT Forbundet mot forslaget til ny organisering.

Innbemanning i ny organisasjon

EL & IT Forbundet krever følgende prinsipper for innbemanning i ny organisasjon lagt til grunn:

- Alle skal innplasseres i ny organisasjon
- Ansatte skal følge stillingen når mer enn 50% av den videreføres i ny organisasjon hvis partene i det enkelte tilfelle ikke blir enig om noe annet
- Ved oppgaveandel lavere enn 50% følger man sin største andel av sine oppgaver
- Hvis flere kandidater er aktuelle for samme stilling skjer innplassering etter ansiennitet
- Innplassering kan gjennomføres på nivå etter nivå
- Den som ikke innplasseres på et nivå kan vurderes på neste nivå sammen med de som ikke har rett til å følge sin stilling i dette nivået
- Administrasjonen skal på forespørsel fra tillitsvalgte redegjøre for innplasseringen og begrunnelse for denne
- Nye stillinger i Norge rekrutteres internt i TTS/ Mobil
- Det føres egne drøftinger på hvilke stillinger som er "nye"

Det vil ta tid før nye organisasjonen har gått seg til. En eventuell nedbemanningsprosess i denne perioden vil sette integrasjonsprosessen i fare. EL & IT Forbundet krever derfor at eventuelle slike planlagte tiltak utsettes som en følge av dette.

Etter planen skal hele den nye organisasjonen i ”nye” Telenor Nordic og Telenor Norway med divisjoner og staber være innbemannet og klar innen 17.12.2007.

Ny informasjon vil bli sendt ut så snart den foreligger.

Helge Enger



 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024