EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Kostnadskutt i Telenor Norge 23.02.2008, 15:04

Ledelsen i Telenor har varslet store kostnadskutt både i Telenor Mobil og Fixed verdikjeden.

Det har versert tall som kan innebære bemanningsreduksjoner i størrelsesorden flere hundre i begge verdikjedene,
Uten å ha noe eksakt å forholde seg til på nåværende tidspunkt, kan vi anta at dette vil få dramatiske konsekvenser, ikke bare for de som blir direkte berørt, men også for øvrige ansatte og framtida for Telenor i Norge.

Tekst: Tore I dag opplever mange et hardt arbeidspress. I noen miljøer er overtid nærmest blitt fast rutine for å få gjort unna det daglige arbeidet. Alle har fylt arbeidsdagen med viktige oppgaver – oppgaver som helst skulle vært utført i går eller enda tidligere.

Vi kan ikke se at det er rom for å redusere bemanninga, det vil i tilfelle måtte medføre at tempo, kvalitet og omfang reduseres. Dette vil få konsekvenser for omdømme, markedsandeler og inntekter. På denne måten hjelper vi våre konkurrenter og svekker vår egen fremtidige konkurransekraft.

EL&IT Forbundet er uenig i en slik strategi og mener den er uansvarlig og setter Telenors framtid i Norge i fare. Vi risikerer å bygge ned servicegraden og den kvaliteten som har vært Telenors varemerke og fortrinn ovenfor andre aktører i telecom bransjen. ”Lokomotivet” Telenor står i fare for å spore av.

EL&IT Forbundet vil arbeide for å redusere omfanget og skadevirkningene av de varslede kostnadsreduksjonene. Vi kan ikke godta en strategi som er så lite framtidsrettet og defensiv. Ledelsen setter hensyn til børskurs og høg avkastning foran solid drift og økte inntekter i framtida.
Vi frykter også at dette vil kunne bety redusert geografisk tilstedeværelse og enda mer tvilsom opptreden i forhold til Arbeidsmiljøloven fra Telenors side.

EL&IT Forbundet vil arbeide for at det reelle behovet for arbeidskraft skal komme fram, ytterligere skjerpe sin innsats for at bruk av overtid og innleie skal være på et absolutt minimum og at lovens bestemmelser følges.

Den enkelte som måtte bli berørt, skal få all støtte og hjelp fra forbundet, overtallighet som følge av økonomiske føringer og krav til høg avkastning aksepteres ikke. Eventuelt arbeidsbortfall skal være reelt, uttak av overtallighet i forkant er usaklig.

Med vennlig hilsen

Ronald Steen - Fungerende for Helge Enger


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024