EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Kostnadskutt i Telenor Norge 31.03.2008, 15:27

Store Bemanningsreduksjoner.

EL & IT Forbundet i Telenor har i hele prosessen gått imot forslaget og er sterkt kritisk til Telenors manglende vilje til å møte fremtidens utfordringer på en mer offensiv måte. Vi har krevd at Telenors strategi i det norske markedet, inklusiv forslaget om kostnadsreduserende tiltak i Telenor Norge, blir behandlet som egen sak i styret i Telenor ASA.

Tekst: Tore KOSTNADSKUTT I TELENOR NORGE
STORE BEMANNINGSREDUKSJONER

Ledelsens forslag til omfattende kostnadskutt er drøftet med EL & IT Forbundet. Beslutningen er nå tatt og innebærer en reduksjon på flere hundre årsverk innen både mobil og fastnettsvirksomheten i tillegg til andre kostnadsbesparende tiltak. Dette medfører at mange fast ansatte blir erklært overtallige med oppsigelse som følge. Telenor viser nå en manglende vilje til å slåss for Telenors unike posisjon i Norge. Dette vil kunne få dramatiske negative konsekvenser, ikke bare for de som blir direkte berørt, men også for øvrige ansatte og framtida for Telenor i Norge. Kostnadsreduksjonene medfører redusert aktivitet bl.a på områdene innovasjon, leveranse og markedsmessige tiltak. Telenor risikerer også å bygge ned servicegraden og den kvaliteten som har vært Telenors varemerke og fortrinn ovenfor andre aktører i telecom bransjen. Dette vil medføre redusert mulighet for topplinjevekst i Telenor Norge.

EL & IT Forbundet i Telenor har i hele prosessen gått imot forslaget og er sterkt kritisk til Telenors manglende vilje til å møte fremtidens utfordringer på en mer offensiv måte. Vi har krevd at Telenors strategi i det norske markedet, inklusiv forslaget om kostnadsreduserende tiltak i Telenor Norge, blir behandlet som sak i styret i Telenor ASA.

Til de overtallige.
EL & IT Forbundet påpeker at arbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgiver å skaffe annet arbeid i bedriften. Det vises til at det ikke er noen enighet om avgrensning av utvelgelsesområdet. Det betyr at ansatte som får beskjed om at de er overtallige har rett på jobber andre steder i hele bedriften om de har kriteriene på sin side.

EL & IT Forbundet aksepterer ikke overtallighet som følge av økonomiske føringer og krav til høy avkastning. Eventuelt arbeidsbortfall skal være reelt, uttak av overtallighet i forkant er usaklig.

EL & IT Forbundet oppfordrer alle berørte medlemmer om å ta kontakt med tillitsvalgt så snart som mulig og ikke gå i møter med ledelsen uten at tillitsvalgte er med.


Med vennlig hilsen

Helge Enger


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024