EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Fortsatt statlig majoriteteierskap i Telenor 18.06.2008, 14:21

EL & IT Forbundets forbundsstyre har vedtatt følgende uttalelse:
Siden fusjonen med Telia havarerte, har det ved flere anledninger svirret fusjonsrykter knyttet til Telenor ASA. Staten eier i dag 54 prosent av aksjene i Telenor ASA. Dette ser EL & IT Forbundet som viktig for å sikre at selskapet holder et visst nasjonalt fokus, og for å sikre en viss jobbtrygghet for ansatte i Norge.

Tekst: Tore Også for selskapets framtid er det viktig å ha en tålmodig og industrielt rettet majoritetseier, slik staten har vært blant annet i Telenor ASA.

Erfaringene fra fusjonsforsøket mellom Telenor og daværende Telia burde mane Regjeringa til forsiktighet. Fusjonen havarerte blant annet som følge motstridende nasjonale ambisjoner og som følge av at selskapskulturene viste seg å være svært forskjellige. En eventuell fusjon med/oppkjøp av TeliaSonera nå vil være et langt skritt ut i det uvisse, både som følge av de mange uavklarte spørsmål knyttet til hvilke synergieffekter som skal synliggjøres, konkurransemyndighetenes vurdering og begge selskapenes omfattende internasjonale satsing. EL & IT Forbundet frykter en ny runde med omfattende oppsigelser kombinert med redusert fokus på nasjonale behov.

EL & IT Forbundet forventer at de ansattes organisasjoner får en sentral plass i en eventuell fusjons-/oppkjøpsprosess. Vi forventer også at Regjeringa forholder seg til løftene som er gitt i Soria Moria-erklæringen om å opprettholde statens eierskap. Et eventuelt oppkjøp av TeliaSonera må i all hovedsak finansieres av Regjeringa, slik at den norske staten opprettholder sitt majoritetseierskap i selskapet.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024