EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Konsekvenser av tjenestedirektivet 03.11.2008, 11:55

KONSEKVENSER AV GJENNOMFØRINGEN AV TJENESTEDIREKTIVET I NORSK RETT

IKT Bransjens Fagforening mener at konsekvensene av og usikkerheten ved innføringen av tjenestedirektivet i norsk rett er så store at regjeringen må nedlegge veto mot dette direktivet

Styret i EL & IT Forbundet, IKT Bransjens Fagforening har på styremøte 15.10.08 behandlet LO sekretariatets syn på EUs tjenestedirektiv. I den enstemmige høringsuttalelsen som gjenspeiler LOs holdning kommer det frem at flere av LOs medlemsforbund har gjort vedtak om at regjeringa må benytte seg av reservasjonsretten, og at så lenge det eksisterer usikkerhet om virkningen av å innføre direktivet i Norge deler LO dette synet.

Tekst: Tore LO har også krav som de mener må innfris før tjenestedirektivet eventuelt kan innføres, men så lenge det er EU domstolene som skal bestemme hvilke nasjonale tiltak som kan godtas for å motvirke sosial dumping og på hvilke sektorer som skal omfattes av direktivet vil usikkerheten være tilstede. Det er ingen som med sikkerhet kan tolke direktivets formuleringer når det ikke gis juridiske garantier.

Styret i IKT Bransjens Fagforening er klar på at usikkerheten vil eksistere i mange år fremover inntil EU domstolen har etablert en rettspraksis. Fagforeningen hevder at EU tjenestedirektiv vil ha betydning også for offentlig sektor. Kommisjonen er helt klar på at offentlig sektor som for eksempel utdanning ikke er unntatt direktivet. Styret i fagforeningen tror at ved å innføre direktivet vil en få et større press for å privatisere store eller mindre deler av offentlig sektor.
Det er derfor viktig at fagbevegelsen står samlet om et nei til å innføre tjenestedirektivet i Norge.
Styret i IKT Bransjens Fagforening krever at regjeringa må bruke reservasjonsretten mot EUs tjenestedirektiv, og det må gjøres i denne stortingsperioden.
Det vil være en stor motivasjon for fagbevegelsen til å kjempe for en fortsatt rødgrønn regjering etter valget.

For styret
Per Gunnar Salomonsen
Leder


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024