EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Nytt register for lovlige bemanningsforetak 04.03.2009, 01:30

Fra 1.mars er det forbudt å bruke bemanningsforetak som ikke er registrert hos Arbeidstilsynet.

Forskrift om obligatorisk melde- og registreringsordning for bemanningsforetak som leier ut arbeidskraft i Norge, trådte i kraft 1. januar 2009.

- Virksomhetene har hatt to måneder på å registrere sin virksomhet siden forskriften trådte i kraft. Bemanningsforetak som ikke er registrert i Arbeidstilsynet register nå, driver ulovlig, sier Ingrid Finboe Svendsen, direktør i Arbeidstilsynet.

Tekst: Tore Meldeplikten er et viktig tiltak som kan bidra til å fremme seriøs utleievirksomhet og sikre de utenlandske arbeiderne skikkelige vilkår på det norske arbeidsmarkedet.
De som leier inn arbeidskraft kan enkelt gå inn på Arbeidstilsynets hjemmeside og sjekke hvilke vikarbyrået det er lovlig å leie fra.

Merk! Når du søker i registeret så får du opp alle foretak som tilfredsstiller søkekriteriet i Enhetsregisteret. Du må klikke på det aktuelle organisasjonsnummeret for å få svar på om foretaket er godkjent eller ikke.

For å finne ut om et byrå som bedriften din vil bruke, er lovlig eller ikke, så må du søke i registeret som du finner
her:

- Vi håper og tror at våre tillitsvalgte vil følge opp denne forskriften, samt at dette vil bli et hjelpemiddel til å bli kvitt noen av de mest useriøse aktørene i bransjen, sier forbundssekretær Jan Henrik Larsen. Ta en sjekk på dette allerede i dag, og hvis dere bruker et vikarbyrå som ikke er registrert, så må du forlange at innleieforholdet umiddelbart opphører, påpeker Larsen.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024