EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Virksomhetsoverføring fra Operation til Datametrix 18.03.2009, 20:18

VIRKSOMHETSOVERFØRING AV TELENORS STORKUNDE HUSSENTRALDRIFT FRA OPERATIONS TIL DATAMETRIX AS

EL & IT Forbundet har i drøftingene fremmet forslag til alternativ organisering av forholdet Telenor Telecom Solutions AS og Datametrix AS. Forbundet foreslo at Datametrix fusjoneres i sin helhet inn i Telenor Telecom Solutions AS, der Datametrix organiseres i en egen divisjon. En slik løsning ville ha sikret at dagens kollektive vilkår for de ansatte hadde blitt videreført uten endringer, samtidig med at ledelsens intensjon om samling av miljøene hadde blitt ivaretatt.

Forbundet reagerer meget sterkt på at Telenor Norges representant i møtet gir uttrykk for at en ikke vil videreføre kollektive tariffvilkår som er gjennomgående i Telenor selskapene i Norge (unntatt EDB). Slik EL & IT Forbundet oppfatter uttalelser gitt i drøftingsmøte vil de som overføres ikke være sikret noen av de gjennomgående vilkårene.

Tekst: Tore Det er uakseptabelt at reservasjonsfristen for virksomhetsoverdragelse utløper før avklaring mht særavtalene er gjort. Dette setter de berørte i et dilemma, de må ta stilling uten å vite betingelsene.

Administrasjonen standpunkt så langt, kan resultere i så vesentlige reduserte avtalte vilkår at den enkelte ut fra AML har rett til å reservere seg mot overføringen uten at dette vil medføre oppsigelse, jmfr AML § 16-4.

Forbundet har i drøftingene oppfattet at Telenor Overenskomsten med bilag om AFP vil bli gjort gjeldende for selskapet. Ledelsen ønsket likevel ikke dette inn som et enighetspunkt i protokollen.

Ut fra de rådende omstendigheter vil EL & IT Forbundet vurdere å råde våre medlemmer til å benytte seg av reservasjonsretten.


Vilkår på overføringstidspunktet

Ny arbeidsgiver skal med virkning fra overtakelsesdagen overta de rettigheter og plikter som følger av arbeidsavtale eller arbeidsforhold som foreligger på det tidspunkt overdragelse finner sted.

De ansattes individuelle rettigheter i henhold til gjeldende tariffavtaler vil bli videreført hos ny arbeidsgiver fram til tariffavtalene utløper eller til det inngås nye tariffavtaler som er bindende for den nye arbeidsgiver og de overførte arbeidstakere.
Iht. arbeidsmiljøloven § 16-2 må ny arbeidsgiver ta stilling til dette senest 3 uker etter overdragelsestidspunktet.


Avklaringer

Datametrix AS er medlem av Telenor Pensjonskasse (TPK). De berørte medarbeidere vil bli overført til Datametrix AS med den pensjonshistorikken de har. Det vil si at det ikke blir noen endringer for den enkelte.

Ansatte som oppfyller kriteriene for å søke AFP kan velge å forbli i TTS til AFP søknaden er ferdigbehandlet eller vedkommende går på AFP som følge av søknaden.

Datametrix AS omfattes av forsikringsordningen i Telenor (som 100 % Telenor- eid selskap).

De berørte ansatte er del av lønnsmassen i TTS pr 31.3.2009 og lønnsoppgjøret bli foretatt i TTS med virkning fra 1.4. 2009.

Feriepenger og oppspart ferie og fritid for de berørte ansatte overføres uavkortet.

Som 100% eid Telenorselskap vil Seniorpolicyen i Telenor også gjelde i Datametrix.

Det interne arbeidsmarket vil også være gjeldene for de ansatte i Datametrix.



Spørsmål kan rettes til:

Ronald Steen, tlf 915 11917 eller
ronald.steen@telenor.com
Brit Fredriksen tlf 901 34233 eller brit.ostby@telenor.com
Helge Enger tlf 911 46033 eller helge.enger@telenor.com

Hovedverneombud Bjørn Gulbæk tlf 908 79233 eller bjorn.gulbak@telenor.com


Med vennlig hilsen

Helge Enger



 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024