EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Opplysningen 1881 på Sortland foreslås nedlagt 06.04.2009, 12:06

Under dekke av finanskrise og trafikk nedgang går nå Opplysningen 1881 inn for å legge ned avdelingen på Sortland. Dermed mister 77 faste ansatte jobben. De skal erstattes med økt bruk av midlertidig arbeidskraft. Dette er helt ulovlig.

EL & IT Forbundets tillitsvalgte i Opplysningen viser til de mange initiativ som klubben har tatt for dialog. Disse initiativene har ikke administrasjonen i Opplysningen engang brydd seg med å respondere på.
EL & IT klubben i bedriften hevder at en bemanningstilpasning til etterspørselen greit lar seg gjøre uten å legge ned en lokasjon. Overskuddet i 2008 var svært solid.

Tekst: Tore Konsernutvalget i Telenor reagerer meget sterkt på den utviklingen en nå ser i den tidligere Telenor bedriften. Vi opplever en arroganse overfor tillitsvalgte som ikke er en seriøs bedrift verdig.
Det utøves en personalpolitikk som er i strid med norsk lov, mens en i Telenor har jobbet for å redusere bruken av midlertidige for å opptre ryddig i forhold til norsk lov. Den tidligere Telenor bedriften Opplysningen går motsatt vei.
Dette mener EL & IT Forbundet i Telenor er en helt forkastelig utvikling og vi ser at tidligere Telenor direktører raskere enn andre ansatte forlater de verdier som ligger i Telenor.

Konsernutvalget gir sin fulle støtte til de tillitsvalgte og ansatte i Opplysningen 1881 og den kampen de nå kjører for å bevare alle avdelingene (lokasjonene) i
bedriften. EL & IT klubben i bedriften har en viktig jobb å gjøre for å hindre at bedriften utvikler seg til en direkte useriøs aktør.



Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024