EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Debattside for IKT-tillitsvalgte 28.08.2004, 21:17
Få arbeidsplasser er så myteomspunnet som de vi finner i IKT-bransjen. Ikke minst har bransjens egne ledere og interesseorganisasjoner bidratt til dette. Men også de som forsøkte å utvikle teorien om den nye krisefrie økonomien må ta sin del av ansvaret for at IKT-bransjen ble sett på som unik, en verden hvor all etablert kunnskap om økonomi og arbeidsliv var uten relevans, kort og godt ubrukelig. De spede forsøkene som ble gjort på å advare mot disse vidløftige teoriene ble effektivt latterliggjort her på berget av IKT Norge og deres venner.
Tekst: Tore Nå er mye av lufta gått ut av IKT-euforikerne. Da kommer også de reelle problemene og utfordringene bedre til syne. Så langt vi kjenner bransjen, er det ingen grunn til å hevde at bransjen er spesielt ille som arbeidsplass. Arbeidsforholdene i bransjen har mange felles trekk med de vi finner i andre bransjer. Men vi ser også at noe er forskjellig. Og framfor alt ser vi at vi fortsatt har mangelfulle kunnskaper om arbeidsforholdene i IKT-bransjen, og sliter med å utvikle troverdig strategi og en politikk som skaper aktivitet og entusiasme hos ansatte.

Denne debattsiden skal ta være en møteplass for tillitsvalgte som deltar i EL & IT Forbundets prosjekt Tillitsvalgte i IKT-bransjen. Her skal vi forsøke å tette igjen kunnskapshullene, drøfte strategi og politiske utspill og motivere hverandre til oppfinnsomhet og nytenkning.

Prosjektet Tillitsvalgte i IKT-bransjen har som mål å identifisere hindringer og prøve ut nye arbeidsformer for tillitsvalgte. Vi håper dere som brukere av siden vil bidra til at denne debattsiden blir aktuell og interessant. Debattsiden skal ha plass til innlegg som belyser tillitsvalgtes arbeidssituasjon, videreformidler konkrete erfaringer, synspunkter eller mer systematiske tanker. Debattsiden kan også brukes som en form for oppslagsverk, det vil si dere skriver inn spørsmål og ber om svar fra andre brukere av siden. Eller det kan være en artikkel eller en boktittel dere vil anbefale for andre.

Politisk ønsker vi å belyse enkeltproblematikker vi har erfart står særlig sentralt for tillitsvalgte i IKT-branjsne; bedriftssrelaterte servise- og velferdsordninger, motivasjons- og lønnssystemer og arbeidsdagens regulering, vil vi støtte arbeidet tillitsvalgte gjør i de aktuelle bedriftene. Vi vil sørge for at det legges ut artikler og lignende som omhandler disse spørsmålene, og håper også etter hvert å kunne komme med egne bidrag fra prosjektdeltakerne.

Vi har alle vår egen personlige stil. Det er plass til både lange og korte innlegg. Hvor mye arbeid dere vil legge i innleggene er opp til den enkelte. Det er opp til dere hvilke retoriske grep dere gjør bruk av, det er tillatt med både humor, sarkasmer og ironi. Men vi må selvsagt ha de samme grensene for personomtale og politisk/religiøse ytringer som ellers i det norske samfunnet. Alminnelig folkeskikk kan utøves uten at det går ut over ytringsfrihet, stringens eller snert. Velkommen skal dere være.

Link til forumet finner du
her.

 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024