EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Omorganisering av CRD enheten i Småbedrift. 11.01.2010, 16:04

Omorganisering av CRD enheten i Småbedrift i Business.
Nedbemanning av 11 årsverk i Sarpsborg.

På ny rammes de ansatte i Sarpsborg av nedbemanning. Vedtaket fra ledelsen innebærer nedleggelse av CRD enheten i Sarpsborg og tap av 11 lokale arbeidsplasser. Samtidig skal CRD enheten på Gjøvik oppbemannes med 6 årsverk. Dette gjøres samtidig med at ekstern TM kanal utfører tilsvarende oppgaver i stort omfang.

EL & IT Forbundet beklager ledelsens prioritering av ekstern TM kanal på bekostning av egne ansatte og gikk sterkt i mot ledelsens planer i drøftingsmøte.

Tekst: Tore De viktigste momentene som forbundet fremførte i drøftingsmøte var som følger:

EL & IT Forbundet går i mot det fremlagte forslaget som innebærer en reduksjon av egne ansatte. Forbundet går også i mot at arbeidsplasser flyttes fra Sarpsborg til Gjøvik. Telenor selger løsninger som gjør det mulig å jobbe desentralt. Forbundet krever at eksisterende CRD miljø i Sarpsborg opprettholdes og at eventuelt redusert arbeidstilfang innen CRD avdelingen tilpasses ved ytterligere redusert bruk av ekstern TM salgskanal.

EL & IT Forbundet er kritisk til utviklingen som innebærer at de største lokasjonene skal bli større på bekostning av mindre. Å flytte arbeidsoppgaver mellom lokasjoner i dette tilfelle medfører at ledelsen påfører organisasjonen og de ansatte store unødige påkjenninger, noe som igjen vil skape uro og ikke minst misnøye i organisasjonen. En slik beslutning bidrar også til tap av kompetanse og tap av Telenors renommé både internt og eksternt.

EL & IT Forbundet uttrykker bekymring for et redusert ”salgstrykk” fra Telenors side 150.000 av de minste bedriftskundene. Dette kan over tid medføre bortfall av både kunder og markedsandeler i dette segmentet.

Grunnlaget for beslutningen om bemanningsreduksjonen er mangelfullt da økonomisk effekt for de foreslåtte tiltak ikke er tilstrekkelig dokumentert. Ved tidligere organisasjonsendringer har en opplevd at forutsetningene for reduksjonen av arbeidsstokken ikke har blitt oppfylt og de gjenværende er blitt påført et merarbeid som en følge av dette. Bortfall av oppgaver må være reelt.

EL & IT Forbundet registrerer at Telenor i en overtallighetssituasjon ikke vil benytte ansiennitet i hele selskapet som kriterier for utvelgelsen. Forbundet er uenig i Telenors praksis på dette området og varsler at dette vil bli et moment i en eventuell arbeidsrettssak.

EL & IT Forbundet vil nå konsentrere oss om å sikre berørte medlemmers interesser på en best mulig måte.

Kontaktpersoner:

Vivi- Ann Olsen tlf 995 07928
Paula Torgersen tlf 909 84611
Helge Enger tlf 911 46033

med hilsen

Paula Torgersen
Vara Hovedtillitsvalgt


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024