EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Rendyrking av 1. og 2. linje i KSBedrift 01.03.2010, 21:54

Ledelsen i KS Bedrift har besluttet å legge ned Feil og Teknisk i Stavanger og å overføre alt arbeid med dette til Kongsvinger. De ansatte i Feil og teknisk i Stavanger blir overført til 1. linje i Stavanger.

Allerede da det ble opprettet ”over-flow” av samtaler til Kongsvinger stilte EL & IT Forbundet spørsmål om det var planlagt å flytte hele denne virksomheten fra Stavanger til Kongsvinger. Spørsmålet ble gjentatt i nedbemanningsdrøftingene 13. mars 2008. Begge gangene ble vi lovet at det ikke var planer om å flytte Feilmottak og Teknisk support bort fra Stavanger.

Tekst: Tore I prosessen før beslutning om å rendyrke Stavanger til en 1. linjelokasjon ble tatt, har EL & IT Forbundet fått bekreftet at de lokale lederne i Feil og Teknisk ikke har blitt involvert. Denne bekreftelsen ble gitt i drøftingsmøtet 17. februar.

EL & IT Forbundet er imot enhver form for rendyrking.
Ytterste konsekvens kan bli at dersom balansen mellom 1. og 2. linje blir beregnet feil så kan dette medføre nedbemanninger på den ene lokasjonen, mens det fører til nyansettelser på den andre.
Dette kan motvirkes dersom man opprettholder 2. linje på begge lokasjonene.
Sykelønnsdebatten fokuserer på at bedriftene må legge til rette for at sykemeldte arbeidstakere kan komme raskere tilbake på jobb. Mulighetene for å få til dette minskes betraktelig ved rendyrking.

EL & IT Forbundet hevder at en delt løsning mellom Kongsvinger og Stavanger er ideell med hensyn på gruppenes størrelse og driftsmessig sikkerhet. Dette var for øvrig et av hovedargumentene til ledelsen ved opprettelsen av overflow på Feil og Teknisk til Kongsvinger. EL & IT Forbundet kan ikke se at opprettelsen av multikonsulentene fullt ut ivaretar dette.

EL & IT Forbundet er redd for at Telenors opptreden i arbeidsmarkedet, der de går ut og rekrutterer en type arbeidskraft for så i løpet av kort tid å gi disse andre arbeidsoppgaver, på sikt skader Telenors omdømme med hensyn til rekruttering av fremtidig viktig kompetanse.

EL & IT Forbundet beklager at det å gi et løfte og deretter holde det, ikke er en grunnverdi som gjelder for ledelsen i KSBedrift!

Vennlig hilsen
Dag Fredriksen


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024