EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Organisasjonsendringer i Telenor Norge AS 02.02.2011, 00:27

ORGANISASJONSENDRINGER OG KOSTNADSREDUKSJONER I TELENOR NORGE AS

Telenor Norge har vedtatt organisasjonsendringer. Vedtaket omhandlet ny norgesstruktur og organisasjonsmessige endringer på divisjonsnivå. I drøftingene fremkom også ledelsens ambisjon om kostnadsreduserende tiltak. Samlet sett vil dette berøre mange ansatte.

EL & IT Forbundet har protokollert en rekke synspunkter og forutsetninger i tilknytning til endringene. Blant annet har vi fokusert på følgende elementer.
Tekst: Tore - Bedriftens ambisjon om reduksjoner i kostnadsbasen i 2011 vil kunne forsterke inntektssvikten og akselerere den negative utviklingen. I en tid med stort investeringsbehov og meget sterk konkurranse vil ikke kravet til kontantstrøm kunne opprettholdes, uten at dette vil kunne få negative konsekvenser for Telenors posisjon i hjemmemarkedet både på kort og lang sikt. Selv med en redusert kontantstrøm vil bedriftens økonomiske stilling fortsatt være sunn. Det er for sterk fokus på kostnader, og effektivisering.
- Ved tidligere organisasjonsendringer har en opplevd at forutsetningene for omorganiseringen og kostnadsreduksjonene ikke har blitt oppfylt og de gjenværende ansatte har blitt påført merarbeid som en følge av dette. I de fleste tilfeller registreres ikke dette da de ansatte kompenserer for manglende prosess/ produksjonskapasitet ved å ta på seg merarbeid.
- EL & IT Forbundet frykter at ambisjonene om kostnadsreduksjoner og redusert antall ansatte vil virke demoraliserende og ødelegge motivasjon for medarbeiderne.
- Det vil ta tid før nye organisasjonen har gått seg til. En eventuell nedbemanningsprosess i denne perioden vil sette integrasjonsprosessen i fare. EL & IT Forbundet krever derfor at eventuelle slike planlagte tiltak utsettes.
- En eventuell oppsigelse på bakgrunn av et ønske om å opprettholde et stort overskudd vil være usaklig. Kun bortfall av arbeidsoppgaver aksepteres som begrunnelse for en eventuell overtallighet.
- Enkelte miljøer har opplevd stadige organisatoriske endringer. EL & IT Forbundet er kritisk til dette og hevder at dette medfører slitasje og usikkerhet blant de ansatte.


EL & IT Forbundet har i drøftingene krevd at følgende prinsipper legges til grunn for innbemanning i ny organisasjon.

- Alle skal innplasseres i ny organisasjon
- Ansatte skal følge stillingen når mer enn 50 % av den videreføres i ny organisasjon hvis partene i det enkelte tilfelle ikke blir enig om noe annet
- Ved oppgaveandel lavere enn 50 % følger man sin største andel av sine oppgaver
- Hvis flere kandidater er aktuelle for samme stilling skjer innplassering etter ansiennitet
- Den som ikke innplasseres på et nivå kan vurderes på neste nivå sammen med de som ikke har rett til å følge sin stilling i dette nivået
- Administrasjonen skal på forespørsel fra tillitsvalgte redegjøre for innplasseringen og begrunnelse for denne.


Spørsmål i forbindelse med egen innplassering eller andre forhold i forbindelse med prosessen rettes til følgende tillitsvalgte. Du kan selvfølgelig også henvende deg til din tidligere tillitsvalgt hvis endringen medfører bytte av divisjon.


Divisjon Business Dag Frediksen 900 88137
Divisjon Consumers Astri Skare 913 00213
Divisjon Wholesale Tone Flobakk 948 01784
Divisjon SIT Brit Østby Fredriksen 901 34233
Divisjon Product & Business
Development Tore Haugland 900 22328
Divisjon Operations Ronald Steen 915 11917
Tidligere divisjon Distribusjon Tore Haugland 900 22328
Stabene Helge Enger 911 46033

Neste drøftingsfase vil omhandle organisasjonsendringer på enhetsnivået. Forbundet vil komme med mer info så snart dette er gjennomført.


Med vennlig hilsen

Helge Enger.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024