EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Telenor legger ned 4 lokasjoner 05.04.2011, 10:31

Dette rammer 136 ansatte på 4 forskjellige steder i Norge.

EL & IT Forbundet går sterkt imot ledelsens forslag om å legge ned lokasjonene Bardu, Sarpsborg, Hammerfest og Gol. Nedleggelsen baserer seg på udokumenterte påstander om økonomisk gevinst. I tillegg til de berørte ansatte rammes også deres familie og lokalsamfunn på en brutal måte. Telenors opptreden er kynisk. Ledelsen velger å bytte ut arbeidsstokken. Disse nedleggelsene forutsetter nemlig kraftig oppbemanning andre steder i landet.
Sjekk også avisen Nye Troms
Sjekk også EL&IT Forbundet sentralt



Tekst: Tore Dette berører et stort antall arbeidsplasser og vil redusere Telenors tilstedeværelse i distrikts- Norge på en svært negativ måte. Det vil være begrensede muligheter til alternativt arbeid for så mange i et lokalt arbeidsmarked.
Et svekket omdømme i en bransje med meget sterk konkurranse vil koste Telenor dyrt.
Disse nedleggelsene må provosere politikerne. Statsrådene og regjeringen forutsetter at bedrifter som Telenor tar samfunnsansvar. Her dokumenterer Telenor det motsatte.

Beslutning om nedleggelse bygger på en rekke udokumenterte påstander. I drøftingene med Telenor Norge AS sin ledelse har EL & IT Forbundet blitt nektet innsyn i de økonomiske beregninger som forslaget bygger på. Dette er et bevisst brudd på Hovedavtalens bestemmelser, da EL & IT Forbundet ikke er gitt anledning til å gjennomføre reelle drøftinger.
Denne saken skal behandles i henhold til Omstillingsloven. Kun dagen før møte med Østfold Fylkeskommune ble tillitsvalgt informert. Dette er nok et brudd på Hovedavtalen.
I hele prosessen har Telenor pålagt de tillitsvalgte taushetsplikt. Årsaken er at Telenor ville hindre støy, debatt og involvering i det offentlige rom. Dette har medført sterke begrensninger for den tillitsvalgtes mulighet til å jobbe med saken. I tillegg har det vært et hinder for berørte ansatte og lokalmiljøet til å engasjere seg i en så viktig sak. Denne sakens er ikke av en slik dimensjon at Telenor kan påberope seg taushetsplikt med basis i eksterne rammevilkår. Taushetsplikten medfører også at intensjonen med etableringsloven ikke kan etterleves.

EL & IT Forbundet i Telenor Norge AS hevder brudd på hovedavtalen med grunnlag i tre forhold og saken er oversendt Forbundet til organisatorisk behandling.
EL & IT Forbundets kontaktpersoner:
Konserntillitsvalgt i Telenor Per Gunnar Salomonsen tfn.: 916 98250
Hovedtillitsvalgt i Telenor Norge AS Helge Enger tfn.: 911 46033
Hovedtillitsvalgt i Divisjon Consumer Astri Skare tfn.: 913 00213
Hovedtillitsvalgt i Divisjon Business Dag Fredriksen tfn.: 900 88137
Hovedtillitsvalgt i Divisjon Operations Ronald Steen tfn.: 915 11917


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024