EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Bemanningsreduksjoner i Telenor Norge 16.09.2015, 14:59

Bemanningsreduksjoner i Telenor Norge, divisjon Technology og Classic

EL & IT Forbundet har gjennom prosessen kommet med merknader som advarer bedriften mot tiltak vi mener ikke vil bidra til å nå målsetningen om ytterligere styrking av mobilposisjon og gjenvinne posisjonen på fastnett. Bedriftens økonomiske stilling forsvarer på ingen måte en slik bemanningsreduksjon av medarbeidere som har gitt store deler av sin yrkesdeltakelse i selskapets tjeneste. Styret i Telenor Norge AS, mot ansattrepresentantenes stemmer, velger å gjennomføre de foreslåtte endringene på tross av at deler av tiltakene er vurdert til å påføre kritisk forretningsmessig risiko. Dette er, etter EL & IT Forbundets oppfatning, et uttrykk for bedriftens kyniske holdning overfor lojale medarbeidere. Internasjonal sammenligning, med sine svakheter, verdsettes høyere enn hensynet til nasjonalt omdømme og ansvarlighet. EL & IT Forbundet har derfor gått i mot forslaget om en samlet bemanningsreduksjon på inntil 255 årsverk.

Tekst: Tore Technology
EL & IT Forbundet hevder at det tas høy risiko ved å forskuttere effektene av foreslåtte tiltak. EL & IT Forbundet påpeker risikoen for at bedriften igjen forregner seg på effekten av tiltakene og henter ut gevinstene på forskudd. Dette vil gjenværende medarbeidere måtte kompensere for. Det er først når man kan dokumentere at arbeidsoppgaver har falt bort at det kan finnes saklig grunnlag for overtallighet. EL & IT Forbundet går derfor i mot administrasjonens forslag til reduksjon av bemanning.

Classic
EL & IT Forbundet har advart bedriften mot følgende av de planlagte tiltakene etter at styret i Telenor Norge AS vedtok å benytte global sosial dumping ved å sette ut produksjon til lavkostland. Tross EL & IT Forbundets sterke advarsler har styret i Telenor Norge AS valgt å gå videre med planene om å legge ned Delivery-enheten på Fornebu. Dette i en tid hvor store leveranser står i fare for ikke å bli levert og inngåtte kontrakter kan gå tapt. Ny organisasjon er ikke operativ for å håndtere leveranser av tilfredsstillende kvalitet. Leveranser reddes av medarbeidere med særdeles ansvarsfølelse som legger ned ekstra arbeid for å kompensere for ledelsens manglende evne til å ha oversikt over totalt kompetansebehov og planlegging av nødvendig opplæringsløp før beslutning og gjennomføring.

EL & IT Forbundets tillitsvalgte er tilgjengelig for medlemmer som har spørsmål eller ønsker en samtale. Vi vil bistå alle berørte medlemmer i tiden som kommer.

Med hilsen Esben Smistad


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024