EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Takk for godt valg! 13.09.2005, 20:22
Forbundsleder i EL&IT Forbundet Hans Olav Felix
- Vi er meget godt fornøyd med resultatet av stortingsvalget, som er i tråd med forbundets linje og vurderinger i forkant, sier forbundsleder Hans Olav Felix. Han takker tillitsvalgte ute for jobbing og innsats under valgkampen og medlemmene som stemte slik at landet har en flertallsregjering.

- Vi er best tjent med en flertallsregjering og forbundet ga sin tilslutning til det rødgrønne alternativet under landsstyret i juni, sier forbundsleder Felix, som gratulerer de tre partiene med seieren.

Tekst: Tore To på tinget
Forbundet er spesielt stolt og godt fornøyd med at to av våre sentrale tillitsvalgte blir stortingsrepresentanter. Terje Lien Aasland var nominert på en tredjeplass på Telemark Aps liste og er nå sikret en plass på tinget. Ved en ny regjering ledet av Jens Stoltenberg, vil Truls Wickholm komme inn som 1. vararepresentant på Oslo Aps liste.

Hjemfall og eierskap
Forbundsleder Felix understreker at valgresultatet er viktig for forbundet og dets saker, samt for en generell kursending av politikken. I tillegg til sentrale saker som er godt kjent gjennom LO og forbundet, blant annet sosial dumping og arbeidsmiljøloven, vil det også være andre viktige saker som en ny regjering kan bidra med relatert til forbundets vedtatte politikk.

- Det gjelder skjebnen til hjemfallsregimet, offentlig eierskap innen kraftforsyning og – distribusjon, stoppe videre nedsalg i Telenor, fagutdanning og videre- og etterutdanning. Vi ser også en bedre samarbeidspartner i den nye regjeringen når det gjelder å stoppe endringer i Energiloven og i nettreguleringsregimet, sier Felix.

"Overgangsregler"
Han legger til at ting alltid tar tid og at den nye regjeringen på styre med et påpyntet statsbudsjett som legges fram av Bondevik 2-regjeringen medio oktober.

- Hastesakene må prioriteres, slik også
LO-lederen har beskrevet det etter valget. Nå har vi fått en historisk flertallsregjering som gjør det mulig å få gjennomført en politikk uten slalåmkjøring i Stortinget. Det gir også et bedre grunnlag for en god evaluering av regjeringens politikk i 2009, sier forbundsleder Felix, som takker den innsatsen forbundets tillitsvalgte har gjort ute for å mønstre til valg og medlemmer som har stemt etter landsstyrets anbefaling.
Terje Aasland
Truls Wickholm


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024