EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Pressemelding: Store bemanningskutt i Telenor 14.09.2005, 08:20
EL&IT Forbundet i Telenor tar sterk avstand fra Telenors planer for kostnadskutt i den norske fastnettsvirksomheten. Dette skjer i en prosess som er styrt ovenfra og reflekterer overhode ikke noen reell overtallighet, her kuttes til og med oppgaver som gir Telenor betydelige inntekter for å oppfylle mål for bemanningsreduksjon.
Tekst: Tore En lovnad til børsen på 1,5 mrd i kostnadskutt innen 2007 resulterer i at Telenor reduserer med over 700 årsverk i inneværende år. En slik nedbemanning vil medføre stor fare for reduksjon av konsernets service og akselerere en utvikling som vil kunne gi store negative følger for Telenor på kort og lang sikt.
Det er dramatisk at betydelige fagmiljøer og kompetanse som skulle være med å betjene det norske markedet, reduseres eller forsvinner. I stedet for å benytte dagens gode lønnsomhet i konsernet til å investere tilstrekkelig for framtida, velger Telenor kortsiktige økonomiske sparetiltak for å tekkes børs.
Resultatet er at mange blir direkte rammet og må forlate Telenor i tillegg til de som allerede har sluttet tidligere i år. Et betydelig merarbeid blir lagt over på de øvrige ansatte hvor mange allerede er sterkt belastet med overtidsarbeid. Dette skjer samtidig med at Telenor kan vise til overskudd i milliardklassen - en ny bekreftelse på et stadig mer brutalt arbeidsliv.
EL&IT Forbundet i Telenor hevder det ville være fullt mulig med en tilpasning av bemanningen ved å bevilge seg mer tid til omstillingen uten samtidig å påføre ansatte og organisasjonen så store påkjenninger. Dette ville gitt Telenor muligheten til å ivareta dagens og morgendagens kunder på en bedre måte enn det som kan bli tilfelle med de kuttplaner konsernet nå gjennomfører.
EL&IT Forbundet i Telenor har i hele prosessen gått imot forslaget og er sterkt kritisk til Telenors manglende vilje til å møte fremtidens utfordringer på en mer offensiv måte.

Kontaktpersoner:
Konserntillitsvalgt, Per Gunnar Salomonsen, tlf.: 916 98250
Hovedtillitsvalgt, Telenor Nordic, Helge Enger, tlf.: 911 46033

 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024