EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Status, nedbemanningsprosess 23.10.2005, 22:28
De fleste berørte medlemmer har nå vært gjennom perioden som de fikk til rådighet for å ta stilling til sluttpakke eller ikke.

EL & IT Forbundet er sterkt kritisk til utvalgskriteriene som ledelsen har benyttet. Vi kan i den forbindelse vise til store ansiennitetsforbigåelser og svært avgrensede/ tilfeldige utvelgelsesområder.
Etter vårt syn opptrer Telenor i strid med norsk lov og satser på at underskrift på sluttpakker skal frita dem for konsekvensene av sine handlinger.

Tekst: Tore I tillegg kan det virke som at flere med helsemessige utfordringer har vært spesielt utsatt i prosessen. Er det hold for dette så er Telenors troverdighet som IA-bedrift kraftig redusert.

EL & IT Forbundet har i hele prosessen kjempet for å begrense omfanget av nedbemanningen mest mulig. Samtidig som vi bistår hvert medlem med råd og hjelp.

Den videre prosessen for de som har sagt nei til sluttpakke vil nå være avhengig av om Telenor velger å gå til oppsigelser eller om de vil finne arbeidsoppgaver som sikrer videreføring av ansettelsesforholdet for den enkelte.

Vi oppfordrer fortsatt alle berørte medlemmer til å holde en god kontakt med tillitsvalgte. Dette gjelder selvfølgelig også de som har sagt ja til sluttpakke.

Det er fortsatt mange arbeidsoppgaver som utføres ved hjelp av overtid/ merarbeid, innleide og konsulenter i Telenor. Mesteparten av slikt arbeide vil gå på bekostning av fast ansatte og muligheten for de som etter ledelsens mening er overtallige til å få andre arbeidsoppgaver i Telenor.
Derfor ønsker vi tilbakemeldinger på dette fra din avdeling.
Slike opplysninger vil selvsagt bli behandlet konfidensielt.

Helge Enger
Hovedtillitsvalgt Nordic


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024