EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Næringsminister Eriksen advarte mot salgsplaner 07.12.2005, 15:26
Ifølge Dagens Næringsliv har Næringsminister Odd Eriksen vært på møte med Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, styreleder Thorleif Enger og konserndirektør Trond Ø. Westlie sist fredag hvor tema var bl.a om salg av Opplysningen 1881.
Hovedtillitsvalgt i Opplysningen, Hjørdis Henriksen, er glad for at Næringsministeren var så klar i sin tale at den største eieren er i mot salg. Dette kan ikke forståes på annen måte enn at Telenor ved konsernsjef Jon Fredrik Baksaas nå legger denne saken død. Vi forventer at prosessen stanses omgående og at det informeres ut i organisasjonen om dette.
Les hele artikkelen i Dagens Næringsliv her:

Tekst: Tore Eriksen advarte mot salgsplaner
Dato: 07-12-2005
Det var på et møte med Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas, styreleder Thorleif Enger og konserndirektør Trond Ø. Westlie sist fredag at næringsminister Odd Eriksen tok opp spørsmålet om salg av Opplysningen 1881.
HEIDI EGEDE-NISSEN, Oslo
Næringsminister Odd Eriksen (Ap) har i samtale med Telenor-ledelsen kommet med klare signaler om at regjeringen ikke liker planene om å selge Opplysningen1881.
Statsråden har engasjert seg i saken etter at både tillitsvalgte i Telenor og regjeringspartiene på Stortinget har krevd at næringsministeren må gripe inn i salgsplanene av Opplysningen 1881.
Vil påvirke - Jeg har hatt samtale med Telenor om problemstillingen, sier Eriksen, som understreker at selv om staten eier 54 prosent av Telenor, vil beslutningen om et eventuelt salg av Opplysningen tas av de styrende organer i selskapet.
Men som storeier i Telenor, vil Eriksen bruke de mulighetene han har til å påvirke ledelsen i telekonsernet.
Vi kan ikke gripe inn, men signalet herfra er entydig. Før Telenor tar den endelige beslutningen, bør den største eierens interesse vektlegges, sier Eriksen.
Det var Klassekampen som først omtalte planene om salg av Opplysningen 1881. Selskapet eies av et fond under Telenor Venture, Anders Wilhelmsen & co., Torstein Tvenge og Jan Haudemann-Andersen. Telenor Venture eies av Telenor med 51 prosent.
På et julebord for de ansatte ved avdelingen på Namsos skal ledelsen i Opplysningen ha fortalt at selskapet er i kontakt med interessenter med tanke på salg.
Informasjonen fikk både tillitsvalgte og representanter for regjeringspartiene på Stortinget til å rase.
Problemstillingen er nå reist. Telenor er bevisst på at regjeringen har meninger om dette, sier Eriksen.
Må vektlegges Statsråden mener at Telenor gjennom sin konsesjon har ansvar for å drive en opplysningstjeneste og innholdet i den. Dessuten peker han på at Telenor må ta hensyn til distriktsarbeidsplassene når denne saken skal behandles.
Det er viktig at ikke Telenor selger virksomheten og at det i neste omgang skjer en sentralisering. Dette synspunktet må vektlegges, sier Eriksen.
Styreleder Thorleif Enger i Telenor bekrefter at et salg av Opplysningen ble berørt på møtet med næringsministeren, men han vil ikke kommentere saken spesielt.
Denne saken må få bearbeide seg på helt vanlig måte. Så treffes det en beslutning. Vi skal ta hensyn til alles interesser. Det gjør vi på en best mulig måte, sier Enger.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024