EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Nei til salg av Opplysningen AS! 13.12.2005, 16:50

EL&IT Forbundet Klubb Telavie har 7.desember 2005 vedtatt følgende:
Nei til salg av Opplysningen AS!
Opplysningen AS er et selskap som i dag eies av Telenor. Opplysningen AS sysselsetter 650 ansatte. Selskapet består av 1881 (Sortland, Namsos, Fagernes, Otta, Lærdal og Norheimsund), 1882 (Oslo), samt teksttelefon (Mosjøen og Leirvik).
I hovedsak er dette kvinnearbeidsplasser, i tillegg er det en klar distriktsprofil i plasseringen av de ulike avdelingene.

Fagbevegelsen på alle nivåer nedla et betydelig arbeid for å skaffe landet et nytt rødgrønt flertall ved årets Stortingsvalg. Vi mobiliserte blant annet på grunnlag av de klare og forpliktende svar partiene AP, SV og SP ga på de krav fagbevegelsen stilte om ny kurs på mange viktige områder. Med en ny rødgrønn regjering, som har vist sitt klare syn på privatisering gjennom både sine partiprogram og Soria Moria-erklæringen, krever vi at politikerne tar ansvar for å følge opp løftene som ble gitt i valgkampen. Nemlig å sikre et langsiktig og aktivt norsk eierskap i strategiske selskaper som Statoil, Statnett, Statkraft, NSB, Posten, Statsbygg og Telenor.

Tekst: Tore Privatisering og outsourcing av tidligere offentlige arbeidsplasser, over mange år, har gitt fagbevegelsen stor erfaring i hva konsekvensene er. Det er den enkelte arbeidstaker som blir hardt rammet, både ved dårligere lønns- og arbeidsvilkår, blant annet gjennom svekkelser i pensjonsordninger, og ikke minst gjennom store omstillingsprosesser som gjør at folk mister jobben.

Regjeringen må sørge for å få vedtatt konsesjonslover som gjør det mulig å få tilbakeført konsesjonsavtalen for Telenor AS som ble opphevet under forrige regjeringsperiode. Med staten som medeier i Telenor må politikerne ta ansvar for å beholde Opplysningen AS som et selskap i Telenor.

For en rødgrønn regjering må det være av stor viktighet å videreføre og utvikle dagens offentlige eierskap, samtidig som arbeidsplasser bevares og lønns- og arbeidsvilkår ikke svekkes. Å la Telenor selge Opplysningen AS vil nettopp få slike konsekvenser.

BEVAR OPPLYSNINGEN AS SOM ET SELSKAP I TELENOR !


Kopi:
Fagforening Tele & IT i Nord Trøndelag, EL&IT Klubb Telesrvice, EL&IT Konsernutvalg i Telenor, EL & IT Forbundet, LO i Norge, Nærings – og handelsdepartementet, Næringskomiteen, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024