EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Uttalelse fra Trondheimskonferansen 30.01.2006, 17:33

TRONDHEIMSKONFERANSEN -Samling for felles kamp for arbeid og faglige rettigheter.

Uttalelse fra Trondheimskonferansen ”Samling for felles kamp for arbeid og faglige rettigheter” i regi av LO i Trondheim 27. – 29. januar 2006. Konferansen samlet 457 tillitsvalgte fra hele landet.

Nei til outsourcing og konkurranseutsetting av vital infrastruktur.

Trondheimskonferansen ser med stor bekymring på outsourcing av feltstyrken i Telenor, samt konkurranseutsetting av drift og vedlikehold av kraftnettet i Norge.
Noen kraftselskaper har allerede satt ut investering, drift og vedlikehold av sitt nett på anbud. En slik utvikling tar Trondheimskonferansen sterk avstand fra. Dette vil medføre at det blir vanskelig å opprettholde kompetansen i forhold til vedlikehold og beredskapen ved større feil. Det store snøfallet på Sørlandet i januar viste en tydelig konsekvens av en slik utvikling.
En outsourcing vil utslette lokal faglig kompetanse som besitter kjennskap til og oversikt over tele- og kraftnettet, noe som er avgjørende i en krisesituasjon.

Energi- og telenett er kritiske infrastrukturer i et moderne samfunn, og konsekvensene for samfunnet når disse ikke fungerer, er vidtrekkende.
Staten som normsetter og regulerende myndighet, samt sterkt posisjonert eier inne Tele og Energi må ta grep i disse sakene.


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024