EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Nye bemanningskutt 14.02.2006, 11:19

EL & IT Forbundet i Telenor tar fortsatt sterk avstand fra Telenors planer for kostnadskutt. Det kuttes fortsatt i oppgaver som gir Telenor betydelige inntekter for å oppfylle mål for bemanningsreduksjon.
Dette skjer samtidig med at Telenor fortsatt kan vise til overskudd i milliardklassen - en ny bekreftelse på et stadig mer brutalt arbeidsliv.

Lovnaden til børsen på 1,5 mrd i kostnadskutt innen 2007 resulterer denne gangen at ytterligere mange ansatte får beskjed om at de ikke er disponerte. Dette uten å ta hensyn til konsernets ansatte og øvrige mål som er satt til organisasjonen.

Tekst: Tore Kun bortfall av arbeidsoppgaver aksepteres som begrunnelse for en eventuell overtallighet. Ved tidligere organisasjonsendringer har en opplevd at en slik forutsetning for reduksjon av arbeidsstokken ikke har blitt oppfylt og de gjenværende er blitt påført et merarbeid som en følge av dette. I de fleste tilfeller registreres ikke dette da de ansatte kompenserer for manglende prosess/ produksjonskapasitet ved å stadig ta på seg merarbeid. Ledelsen kan ikke forvente at dette vil fortsette.

EL & IT Forbundet i Telenor har i hele prosessen gått imot forslaget og er stekt kritisk til Telenors manglende vilje til å møte fremtidens utfordringer på en mer offensiv måte.

Det vises til at det ikke er noen enighet om avgrensning av utvelgelsesområdet og etter EL & IT Forbundets oppfatning skal utgangspunktet for utvelgelsen være ansiennitet. EL & IT Forbundet påpeker at arbeidsmiljøloven pålegger arbeidsgiver å skaffe annet arbeid i bedriften. Det betyr at ansatte som får beskjed om at de er overtallige har etter vår oppfatning rett på jobber andre steder i hele bedriften etter gitte kriterier hvor ansiennitetsprinsippet veier tyngst.

Den enkelte medarbeider vil få informasjon den 15. februar om foreløpig utvelgelse.

EL & IT Forbundet oppfordrer alle berørte medlemmer om å ta kontakt med tillitsvalgt så snart som mulig og ikke gå i møter med ledelsen uten at tillitsvalgte er med.

Helge Enger, Hovedtillitsvalgt Nordic


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024