EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Salg av Business Consulting 09.03.2006, 13:36
Telenor har besluttet å selge Business Consulting til TietoEnator. Den første arbeidsdagen i det nye selskapet vil være 1. april 2006.

Overføringen av Business Consulting vil bli behandlet som en virksomhetsoverdragelse etter lov om arbeidsmiljø, arbeidstid og stillingsvern mv. (”arbeidsmiljøloven”).

Merknader fra EL & IT Forbundet
- Telenor trenger den kompetansen som avdelingen har til internt bruk. Eksternt kjøp av tilsvarende resurser vil bli dyrere.
- Denne enheten (kompetansen) må vurderes organisert under KL (Global Coordination) og brukes som en felles ressurs gjennom hele Telenor konsernet.
Dette vil bidra til kunnskapsformidling på tvers i konsernet og være et verktøy for spredning av konsernets politikk, verdier og mål.

- Salget vil medføre at stillingsvernet blir svekket

Tekst: Tore - Dette salget medfører tap av AFP, lengre ukentlig arbeidstid, bortfall av romjulsfri. Andre personalvilkår kan også stå for fall i og med at mottakene bedrift ikke har tariffavtale.
Pensjons og forsikringsvilkår hos mottakene selskap mangler noe på å være like gode som Telenor

- Overføringstidspunktet er planlagt på et slikt tidspunkt at det kan skape uklarheter angående de berørtes lønns- og arbeidsvilkår.

På denne bakgrunn vil EL & IT Forbundet ta sterk avstand fra dette salget.

Til vedtaket om salget har EL & IT Forbundet følgende kommentarer:
EL & IT vil presisere at mottakene bedrift ikke må ha særstilling i forhold til Telenor utover den gjenkjøpavtalen som inngås.
Arbeidsmiljøloven beskriver rettigheter arbeidstaker har ved virksomhetsoverdraging, og at overføringen skal være frivillig. EL & IT Forbundet er ikke enig i administrasjonens tolkning av konsekvensene ved bruk av reservasjonsretten. Uansett vil fortrinnsrett til ny stilling gjelde.
Arbeidsmiljøloven tolkes slik at man har rettigheter til å beholde sine tariff- og avtaleforhold inklusive eventuelle særavtaler og administrative forordninger fra avgivende arbeidsgiver som individuelle rettigheter frem til utløp av den enkelte avtale.

Dag Fredriksen
Hovedtillitsvalgt
tfn.: 900 88 137


 

  Annet fra Nyheter
19.12.2019 EL&IT Forbundet Fagforening Tele- og Data Vestland
20.02.2017 Nedbemanninger i Telenor Norge -Tech og Fixed & TV
16.11.2016 Nedbemanning i Telenor Norge - Divisjon Business
24.10.2016 Dramatiske nedskjæringer i Telenor
24.08.2016 Norgesinfo nr 7 - Tata Consultancy Services
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024