EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info 01-06 Veivalgt i Operations 28.05.2006, 10:52
INFO – 01/2006
Fra konserntillitsvalgt 21.02.06.

VEIVALG I OPERATIONS – KORREKT ELLER IKKE KORREKT

Direktør O. Schei i Nordic/Operations har på Telenors interne nett 20 februar informert om veivalg i Operations.
Han informerer om at det forhandles med eksterne entreprenører om virksomhetsoverføre noen enheter for så å kjøpe tjenester tilbake. Med andre ord outsourcing av noen enheter som i dag er i Operations.
Grunnen til dette innlegget er noen punkter i hans redegjørelse som ikke kan bli stående ukommentert.
Han sier: ”Det er ikke korrekt at en eventuell endring vil medføre at et stort antall arbeidsplasser nedlegges. Dersom en virksomhetsoverføring blir besluttet, vil Telenor ivareta medarbeidere som overføres på best mulig måte og innenfor gjeldende regelverk.”
Direktøren bruker generelle vendinger i sitt syn. Jeg vil hevde at en outsourcing av eksempelvis Feltservice tvert om med stor sannsynlighet vil medføre at mange av de berørte vil miste jobben. Det ligger i Telenors målsettinger med en slik prosess. Hvordan direktøren skal ivareta medarbeidere etter at de er overført som medarbeidere, burde vært nærmere presisert. Det ligger ikke i ”gjeldende regelverk” at de medarbeiderne som outsources fortsatt skal bli ivaretatt av gammel arbeidsgiver, snarere tvert om.
Fremtidige kutt vil så langt det er mulig bli lagt på underleverandørene, medarbeiderne fra feltservices nye arbeidsgiver. Ikke minst fordi det internt i Telenor på det tidspunktet vil bli mindre konfliktfylt å ta kuttene eksternt istedet for på egne ansatte. Outsourcede feltservice medarbeiderne er eksterne og ikke lenger egne ansatte
Schei sier videre at de aktuelle entreprenørene har ordnede forhold, tariffavtaler osv. Etter det EL & IT Forbundet i Telenor kjenner til så har alle dårligere pensjons- og forsikringsvilkår. Det er bare et mindretall som har tariffavtaler som omfatter EL & IT Forbundets medlemmer i f. eks Feltstyrken.
Sist men ikke minst utalte Schei at eksterne leverandører lenge har utført den type oppgaver som vurderes outsourcet. Dette har skapt reaksjoner i Feltstyrken. De benekter at eksterne entreprenører har utført ”Feltservicearbeid” i sin helhet for Telenor. Eksterne har kun kompetanse til å utføre et fåtall av de oppgavene som feltstyrken utfører. Om de gjør det for andre vites ikke, om de har utført deloppdrag for Telenor kan godt være. Deloppdrag er nå deloppdrag. Det EL & IT Forbundet er opptatt av er evnen og muligheten til å dekke hele spekteret, og at Telenor er sikret dette i krisesituasjoner.

EL & IT Forbundet i Telenor
Per Gunnar Salomonsen
Konserntillitsvalgt

Tekst: Tore

 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024