EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info 04 -07 Nei til salg av Opplysningen 1881 23.04.2007, 21:42

OPPLYSNINGEN UT AV TELENOR – EL & IT KREVER AT PLANENE STOPPES.

I dag 23. april 2007 offentliggjør Opplysningen at de har en plan om å kjøpe Carrot Communcations ASA.

EL & IT Forbundet i Telenor har studert informasjonen, det er ikke noe kjøp men en fusjon mellom Carrot og Opplysningen som er realiteten. Eiere i begge selskapene fortsetter som eiere, men med en mindre eierpost i det samlede selskapet. Overfor politikere har de tydeligvis fremstilt det som kjøp. For ansatte er resultatet uomtvistelig som et nedsalg fra Telenor. Telenor har manøvrert seg slik at om dette blir vedtatt sitter de igjen med en mindre finansiell aksjepost, og de ansatte er kastet ut av Telenor.

EL & IT Forbundet i Telenor ser klart at dette betyr reduserte lønns- og arbeidsvilkår for de ansatte.
Tekst: Tore Ved første blikk kunne bedriftens informasjon til de ansatte se tilforlatelig ut, men de forbehold man tar åpner for kraftige angrep på lønns- og avtalevilkårene i løpet av de neste 12 til 15 måneder.
Bedriften sier i sin informasjon til de ansatte at de vil angripe pensjonen først. Eller man vil utrede nye konkurransedyktige pensjonsordninger, som det heter så fint i direktør kretser..

OPPLYSNINGEN I DET POLITISKE LANDSKAPET

Nei til salg av Opplysningen ble symbolsaken på en ny aktiv eierskaps politikk fra den rød – grønne regjeringen. Det var samfunnsansvar, distriktsarbeidsplasser og ryddige lønns- og arbeidsvilkår som man ville beholde med å ha Opplysningen i Telenor og dermed under statlig dominans.
Direktørene i Telenor har ikke vært enige i dette.
Blir denne transaksjonen vedtatt har de vist det politiske Norge hvem som bestemmer.
Når staten er dominerende eier, bestemmer direktørene. Når noen med privat kapital er dominerende eier, da bestemmer eierne.
Kan regjeringen akseptere et slikt nederlag?

Næringsministeren sier i nyhetene på TV2 i dag at han forutsetter en god dialog med de tillitsvalgte i den videre prosess frem mot beslutning. Da kan næringsministeren bare stoppe saken. Fremdriftsplanen sier overkjøring i drøftinger onsdag, vedtakene begynner torsdag med endelig vedtak 3. mai.

Per Gunnar Salomonsen, Konserntillitsvalgt


 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024