EL&IT Forbundet

Valg


Lover og avtaler »

Nyttige linker »

Info nr. 2 Telenor melder seg inn i NHO 26.01.2004, 20:27
I informasjons- og drøftingsmøte har EL & IT Forbundet fått presentert ledelsens tanker om ny arbeidsgiver tilslutning for Telenor. Den nye arbeidsgiver organisasjonen for Telenor blir etter 1. februar NHO/Abelia. Medlemskapet i NAVO er fra samme dag historie.
Tekst: Per Gunnar Salomonsen
EDB konsernet blir ikke omfattet av innmeldingen. Men NHO ønsker at Telenor bidrar til at også EDB på sikt blir medlem i NHO.

I drøftingene hadde EL & IT Forbundet i Telenor blant annet følgende kommentarer til en slik overgang fra NAVO til NHO:

EL & IT Forbundet i Telenor reagerer meget sterkt på at Telenor konsernet planlegger overgang til NHO rett foran et hovedtariffoppgjør. Før saken er drøftet med de ansattes organisasjoner i Telenor er den gjort kjent eksternt.

Valg av tidspunkt gir uansvarlig kort tid til å forhandle frem et nytt avtalesystem i Telenor og Telenor bedriftene.

EL & IT Forbundet konstaterer at man har innkalt til drøftinger så sent i prosessen som overhode mulig. Dette bryter med intensjonene i hovedavtalen. Vi hadde forventet at en prosess som har gått i store deler av 2003 og som har stor betydning for de ansatte, hadde blitt gjenstand for flere drøftinger underveis.

Dette oppleves som en arrogant holdning fra Telenor og lover ikke godt for hovedtariffoppgjøret 2004.

EL & IT Forbundet krever at:
1. Overgangen skal ikke medføre svekkelse av ansattes kollektivt avtalte tariffvilkår. Dette gjelder innhold og partsforhold i overenskomst og særavtaler.Tilsvarende gjelder for ansattes pensjons- og forsikringsvilkår.

2. Partene må starte frivillige forhandlinger med det som mål å fremforhandle anbefalte tariffvilkår som er bygd på LO – NHO hovedavtalen som ivaretar dette.

3. EL & IT Forbundet krever at Telenor Konsernet, bedriftene og relevante styringsstrukturer viderefører samarbeidsvilkårene med utgangspunkt i dagens vilkår og hovedavtalen LO – NHO/Del B-Samarbeidsavtalen. Tillitsvalgtes og medlemmers mulighet for å drive fagorganisasjonsarbeid inklusiv permisjonsvilkår med lønn må videreføres.


Med hilsen
Per Gunnar Salomonsen Konserntillitsvalgt

 

  Annet fra Info fra Konserntillitsvalgt
23.04.2014 Info 03 -14 GSS legger ned avdeling i Bodø
23.04.2014 Info 02 -14 GSS kvitter seg seg med ansatte
27.03.2014 Info 01 -14 TGSS AS planlegger å legge ned i Bodø
19.03.2014 Info 11 -13 Juleinformasjon
19.03.2014 Info 10 -13 Omvalg Styrer og Bedriftsfors. nr 2
 



Distrikter og klubber »








Unidata © 2003-2024